Knutsen.

Premier League klubben Burnley som i mange år har hatt Sean Dyche ved roret, sparken den meget populære manageren Mike Jackson ansvaret for A-laget på midlertidig basis. Siden Dyche fikk sparken 15.april har klubben lett etter en ny manager som har evner til å bringe ut mye av et lag med begrensede resurser.

President Alan Pace lot seg imponere av Bodø/Glimt sin reise i Conference League og spesielt overkjøringen av Roma på Aspmya. Bodø/Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen havnet på Burnley sin liste over potensielle managere på grunn av Roma og ble også strøket fra lista på grunn av tumultene i spillertunellen.

Trenger bare bli enig om 400 millioner: Robert Lewandowski og Xavi Hernández snakker godt sammen

Burnley har «vært igjennom» flere kandidater blant annet Wayne Rooney, Manchester Evening News.  og Ole Gunnar Solskjær i tillegg til Kjetil Knutsen. – Det var også aktuelt på grunn av pangstarten til Mike Jackson at de gjorde den midlertidige jobben permanent.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos havnet i tumulter i spillertunellen på Aspmyra stadion 7.april. De aller fleste regnet det som et angrep fra Santos og at UEFA sin etterforskning ville gå i Bodø/Glimt sin favør. Bodø/Glimt anket, men tapte og Knutsen måtte sitte på tribunen under returoppgjøret i Roma 14.mai (en kamp de tapte 4 – 0)

28.april fikk både Kjetil Knutsen og Nuno Santos tre kampers karantene av UEFA. Fra å tenke at Bodø/Glimt treneren reagerte på et angrep fra Santos ble de i UEFA sine øyne likestilt. – Begge har like ansvar for hendelsen!.

Manchester Evening News melder i dag at Manchester City-ikonet og nåværende leder for Anderlecht Vincent Kompany er øverst på listen til Burnley og svært nær en avtale. – Partene skal være enige om å vente til begynnelsen av neste uke, da vet vi om Burnley rykker ned eller ikke. Folk nær prosessen forteller at Burnley sin ledelse skal ha vært svært positive til Kjetil Knutsen, men at hovedeieren i klubben amerikanske Velocity Sports Partners skal ha vært bekymret for «Villmann-rykte» som oppstod etter tumultene i spillertunellen.

Roma og deres provokasjon kan med andre ord ha kostet Bodø/Glimt videre spill i Conference League og Kjetil Knutsen en managerjobb i Premier League. – Ironien må være at en stund nå på tampen var Roma manager Jose Mourinho aktuell, men han lander sannsynligvis i Newcastle som er i stand til å betale svært godt.

Les: 39-åringen som overbeviste Barcelona

Det er fortsatt en ørliten sjanse for at Kjetil Knutsen blir den neste Burnley manageren, men da må de rykke ned. – Og da er det jo ikke en Premier League jobb lenger…

Bodø/Glimt har hatt en treg start på årets Eliteserie. – Pr akkurat nå ligger de på en 7.plass.