Sendte invitasjon. (foto: everton, twitter)

Vi ønsker Dele Alli opp av det sportslige hullet han har befunnet seg i de siste sesongene, men det ser dessverre ikke ut til at det lysner for det tidligere stortalentet hos Tottenham.

Du kjenner historien. Pochettino løftet unge Alli inn på førstelaget og opp i stjernehimmelen. Argentineren ble presset ut av Londonklubben i 2019, Dele Allis karriere har siden tatt et skikkelig svalestup.

LES: Englands tropp mot Italia og Ukraina er klar

Everton trodde de hadde hentet inn en gamechanger i Alli, januar 2022. Det ble spill i 13 kamper uten bidrag med sårt tiltrengte scoringer. Forrige sommer fikk den offensive midtbanespilleren beskjed fra Lampard at han ikke var del av planen videre, det bar på utleie til Besiktas. Håpet hos Everton var at dette skulle få Alli tilbake mot formen han viste på topp i Spurs-drakta, men heller ikke blitt noen suksess. De siste to kampene har han i tillegg vært utestengt fra troppen.

Ifølge Football-Insider kommer Besiktas ikke til å utnytte kjøpsopsjonen, selv om den ligger på 6,9 millioner pund. Dette betyr at 27-åringen returnerer til Sean Dyche i sommer. En lite ønsket situasjon for et Everton som trenger å ha fokus på veien videre, ifølge Football-Insiders kilde vurderer Everton-ledelsen å betale ham ut fra kontrakten fremfor å beholde Alli ut til kontraktsutløp 2024.

Med ei ukelønn på rundt 100 000 pund (salarysport), blir dette en seig utgift for Everton.

LES OGSÅ: Lindelöf har blitt en brikke i viktig byttehandel

Ifølge Sky Sports kan signeringen av Dele Alli med alle sine performance-based-add-ons koste the Toffes opp mot 40 millioner pund. Da kommer klubben rimeligere ut med å betale det gjenstående av lønnsforpliktelsen og si bye-bye.