(foto: rosenborg) Nicklas Bendtner

I dag går nesten norske aviser i frø over noe som norsk fotball sin største stjerne Nicklas Bendtner har fortalt dansk presse. Spissen er for øyeblikket på landslagsoppdrag med Åge Hareide og Danmark

Rosenborg spissen som fikk revitalisert sin karrière i møte med trøndersk profesjonalitet har ikke tenkt å være i Norge til han legger fotballskoene på hylla. Det som ikke burde overraske noen har skapt giga overskrifter i dag.

Les: Bendtner: «Det er jo ikke fotball»

Sjokk og vantro i norske medier, men ingen andre steder

Bendtner frir til Solbakkens FC København skriver Eurosport, mens VG er litt mer mystiske med overskriften «Frir til dansk klubb»  (var ikke klar over at man kunne gifte seg med en fotballklubb, men danskene er rimelig liberale, så er det det han vil så værsågod). Nettavisen skriver » Sår tvil rundt RBK fremtid, frir til dansk klubb».

Les: Topp 10 Ballon d’Or vinnere

Nikclas Bendtner har snakket med Ekstra Bladet:  «Jeg har en guideline for de neste årene. Ikke en plan, men en guideline. Og nei, den får du ikke vite».

«Jeg kan si så mye som at jeg vil spille fotball til det ikke går lenger. Og heldigvis, på grunn av min størrelse, så er det ikke farten som trenger å være min største styrke om fem år. Det kan man blant annet se på Zlatan Ibrahimovic. Han kan godt finne på å score 28 mål på en sesong selv om han ikke er så hurtig som han var»

 

Det er to ting som gjelder for Bendtner, det er Rosenborg og landslaget, men når han for spørsmål om drømmeklubben svarer han FC København:

«FCK ville vært en drøm, uansett hvordan man vrir og vender på det. Det er der jeg startet, og jeg kan også huske at jeg sto på nedre C med kompisene mine og så FCK spille da jeg var yngre. Jeg husker vi sang med på sangene, og at det var superkult»

Selvsagt har alt av aviser ringt og forstyrret FC København manager Ståle Solbakken på søndag og spurt han om Nicklas Bendtner. – Ståle svarer proft og sier han alltid vil vær venn av klubben.

Lord Nicklas Bendtner blir maks et år til i Rosenborg, klubbkassa fylles opp og lorden går videre til en større klubb.

Sjekk ut oddsen