Julen Lopetegui

Wolverhampton forsøker enda en gang å overtale Julen Lopetegui. – I begynnelsen av oktober etter en serie slappe kamper og lite håp om bedring valgte Wolverhampton å sparke manager Bruno Lage. Etter noen litt urealistiske forsøk på å skaffe seg en stjernemanager landet de på Julen Lopetegui som nettopp hadde fått sparken av Sevilla.

Lopetegui er en trener som er sterkt undervurdert, han kan meget vel være den rette for å løfte Wolverhampton opp fra nedrykk, hvis han bestemmer seg for å si ja takk.

Imidlertid avviste spanjolen jobben – med henvisning til familieårsaker, han ønsket å se sin eldre far. «Den eneste fremtidsplanen jeg har akkurat nå er å besøke faren min, som er 92 år gammel og jeg har ikke sett ham på lenge.»

«Familien min er viktig, de lever med intensiteten i yrket vårt, vi tar problemene våre hjem, jeg skylder dem alt og er veldig takknemlig. Det er de som gir meg styrken til å fortsette å være fotballtrener.»

Les: Xavi Hernandez skuffet det snakkes om en retur for Mikel Arteta

Wolverhampton har gått nedover lista og blant annet fått nei fra QPRs sin suksessrike manager Michael Beale, nå er de tilbake på sitt Lopetegui. Lopetegui har i følge 90min reagert positivt på Wolves’ nye forsøk på å friste ham til Molineux, som inkluderer løftet om et betydelig overføringsfond for å hjelpe til med å styrke troppen.

Wolves, som hadde utnevnt trener Steve Davis på midlertidig basis frem til 2023, håper nå de kan bli enige om vilkår med Lopetegui slik at han potensielt til og med kan ta ansvaret før VM-pausen senere denne måneden.

The Guardian skriver i morgentimene i dag at styreleder Jeff Shi er sikker de klarer å lande en avtale med den 56 år gamle spanske manageren.

I det minste håper de på en avtale en gang i desember før Premier League kommer tilbake fra VM-pausen på 2. juledag.

Julen Lopetegui ledet seg spanske landslaget gjennom hele VM-kvalifiseringen med full pot, men fikk sparken av det forbundet 2 dager før VM startet sommeren 2018 fordi han offentliggjorde kontrakt med Real Madrid fra etter VM. Enden på visa, Lopetegui fikk bare 14 kampen for kongens klubb og Spania gjennomførte et katastrofalt dårlig VM.

Les på Popidol: Taylor Swift skriver historie