(c) Bilde: FC Barcelona: Marc-André ter Stegen

Den tyske storklubben Bayern München har som vane å ha verdens beste keeper. Deres førstekeeper Manuel Neuer er 34 år og har i perioder hatt skadeproblemer og varierende form. – De kan ikke planlegge med at Neuer på samme måte som den 42 år gamle keeperlegenden Gianluigi Buffon er en evighetsmaskin så arbeidet med en å skaffe»ny verdens beste keeper» har startet.

Bayern München er enige med Sporten.com om at de ikke finner «verdens beste» i England, men i Spania.

Både Atlético Madrid-keeper Jan Oblak og Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen er fantastisk gode og begge har «riktig» alder. The Mirror skriver at Bayern München er villige til å sette rekord med å tilby Barcelona 80 millioner pund (for tiden 1,1 milliarder kroner) for deres 27 år gamle keeper.

Les: Liverpool-ryktet vi umulig kan tro på

Stegen blir med denne overgangen tidenes dyreste keeper. Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga som definitivt er ute i kulden hos manager Frank Lampard kostet ca en milliard da han for bare to år siden ble kjøpt fra Athletic.

Chelsea er fortsatt interessert i Jan Oblak og villige til å bruke store penger på å sikre seg Atlético Madrid keeperen som i likhet med Stegen har vært uvillig til å signere en forlengelse på sin kontrakt så langt. – Chelsea ser ann situasjonen og krysser sikkert fingrene for at Bayern München lykkes med sitt raid i Barcelona slik at konkurransen om deres «drømmekeeper» blir noe mindre.

Neuer har i en årrekke vært det tyske landslagets førstevalg mellom stengene, men det er ventet at ter Stegen vil overta den rollen om få år. For Bayern er det stor prestisje å ha Tysklands «og verdens» beste keeper i stallen.

Les: Liverpools eiere sultne på flere klubber