Pierre-Emile Højbjerg prøver å danse seg fri.

Juventus manager Massimiliano Allegri prøvde å vise seg frem som trist etter den franske superstjernen Paul Pogba for noen uker siden ble tatt for doping, men sannheten er at han er glad for å slippe å måtte betale for en som nesten aldri spiller uansett.

Tottenhams midtbanespiller Pierre-Emile Höjbjerg har vært på Juventus’ radar en stund. Etter at Paul Pogba testet positivt for doping, har den italienske klubben fått frigjort økonomi til å hente dansken. Juventus hadde representanter på plass i Parken i helgen da Danmark var vertskap for Kasakhstan.

Les: Har ikke lenger plass i Bayern München etter ankomsten til Harry Kane

Tuttomercatoweb skriver at Juventus ikke har tenkt til å vente til sommeren som først planlagt, men heller gå for en overgang allerede i janaur.

Det skal passe Höjbjerg perfekt, han har hatt lite spilletid siden den australske treneren Ange Postecoglou tok over klubben og er angivelig misfornøyd med situasjonen. Den rutinerte dansken har kun startet én kamp under Postecoglou – i en cupkamp mot Fulham, der Tottenham tapte på straffe.

I tillegg til situasjonen med Paul Pogba, er også midtbanespiller Nicolo Fagioli under lupen i en høyprofilert tippeskandale. Juventus sies derfor å være hovedsakelig på utkikk etter midtbanespillere.

Les: Vil «redde» en frustrert Youri Tielemans bort fra Aston Villa

28 år gamle Höjbjerg kom til Tottenham i 2020 fra Southampton. Han har scoret 10 mål på 153 kamper for klubben.