João Félix i midten!

Hvis Chelsea nå endelig har nådd vendepunktet og startet å vinne kamper igjen er João Félix på lån fra Atlético Madrid en viktig brikke. – Den hengende spissen kom på et sesong langt lån i fjorsommer og har brukt tid på å finne sin plass i det stjernespekkede London-laget.

Chelseas fikk en etterlengtet opptur på lørdag da midtstopper Wesley Fofana scoret kampens eneste mål i 1-0-møtet med Leeds i Premier League. – Det betyr at manager Graham Potter kan puste med magen en stund til og konsentrere seg om andre kamp i 8.delsfinalen i Champions League hjemme på Stamford Bridge på tirsdag. Borussia Dortmund har ett måls fordel.

Fichajes melder i dag at Chelsea har bestemt seg for å gå for et kjøp av João Félix i sommer, men på grunn av UEFA sine økonomiske regler må også noen spillere ut. – Det ser nærmest umulig ut for kvalifisering til Champions League, dermed må det kuttes kraftigere enn det klubbeier Todd Boehly ønsker.

Les: Firmpong nær en retur til Manchester, men ikke til den lyseblå delen

Så langt skal fem spillere ha havnet på «ut listen», det kan bli flere hvis West Hams Declan Rice også skal kjøpes. Planen som manager Graham Potter har laget er å ha en gjennom solid midtbane, som på kreativt vis kan spille opp raskt og effektivt.

Duoen vil koste rundt to milliarder å kjøpe, det vil da komme på toppen av nesten 7 milliarder som Chelsea har brukt på de forrige to kampene.

Les på Radiosporten: Har kontaktet Rafael Benítez