Enough now. (foto: united, twitter)

Manchester United-keeper Dean Henderson er mer enn god nok til å være førstekeeper på de aller fleste lag i verden, dessverre for 25 åringens utvikling har han havnet som reserve for David de Gea og har kun spilt på tre kamper denne sesongen.

Henderson ikke tilfreds med å spille lite og Manchester UNited har signeliser de ikke står i veien for et nytt låneopphold neste sesong, men de ønsker fortsatt ikke å selge. Den 25 år gamle keeperen har vært på kontrakt med Manchester United i over 11 år og har en rekke utlån i løpet av de årene. Først småklubbene Stockport, Grimsby og Shrewsbury og sist i to sesonger fra 2018 i Sheffield United hvor han virkelig fikk vist frem sine kvaliteter.

Potter: Om feiringen etter å ha slått United: – Deilig å oppføre seg litt som en idiot

Daily Mirror meldte for noen dager siden at Newcastle var interessert i en låneavtale, men manager Eddie Howe vil ikke ha en lånesoldat, men en keeper på fast kontrakt. Klubben som har diktatorpenger i ryggen intensiverer interessen for Henderson og ønsker å kjøpe han ut.

Eddie Howe sies å se Henderson som en ideell erstatter for keeper Martin Dubravka. – Den 33 år gamle Slovenske keeperen kom, opprinnelig på lån, fra Sparta Praha i 2018 under Rafa Benitez sin regjeringstid. Dubravka er en solid sisteskanse, men likevel ønsker altså Howe å gjøre endringer i sommer.

Dubravka på sin side ønsker å være en del av Howes langsiktige planer i klubben. Tidligere denne måneden sa den slovakiske landslagsspilleren: «Jeg prøver å være i god form. Du må være sunn. Jeg er den mest erfarne spilleren i garderoben for øyeblikket, men det betyr ikke at jeg bare kan slappe av og ikke gjøre noe».

Henderson er i praksis oppvokst i Manchester United og har kontrakt frem til sommeren 2025, men har opp gjennom årene ikke mye spilletid i klubbens A-lag. – Drømmen er fortsatt en vakker dag å være førstekeeper på Old Trafford.

Les: Real Madrid sikrer en av klubbens «dårligere betalte» med utkjøpsklausul på 3,5 milliarder