Joachim Löw klapper med fingrene sine Barcelona og landslagskeeper Marc-André ter Stegen på skulderen

Årets fotball-VM i Russland var en tragedie for Tyskland som ikke klarte å nå gruppespillet engang.

I nesten alle andre store fotballland i verden ville landslagssjefen knapt fått sitte på i bussen hjem. Men Tyskland er ikke som andre nasjoner, de satte igang en revisjon av alle deler av landslaget, samarbeidet med klubbene, rekruttering av nye taleneter opp imot etablerte stjerner og personen, landslagssjef Joachim Löw.

Konklusjonen har vært klar en stund og svaret var fornyelse, det fleste regnet med at fornyelsen ville inkludere landslagssjefen, men det er ikke han som skal fornyes.

Thomas MüllerJerome Boateng og Mats Hummels er ferdige på landslaget ifølge den tyske storavisen Bild. Årsaken skal være et ønske om å fornye troppen.

«2019 blir et nytt år og en ny start for det tyske landslaget», sier Joachim Löw til avisen.

I intervjuet med avisen er landslagssjefen krystallklar på at det ikke er nivået til spillerne som er problemet, det er ønsket om fornyelse og bygge opp et «nytt» landslag nedenfra.

«De er klassespillere som har vært på landslaget i lang tid. Jeg vil takke Mats, Jerome og Thomas for mange suksessfulle, ekstraordinære og unike år sammen».

Bayern München manager Niko Kovač synes avgjørelsen er merkelig.

Mange i tysk presse er overrasket,  Thomas Müller er bare 29 år og sentral på Bayern München, Jerome Boateng og Mats Hummels er begge 30 år også  Bayern München.

Tyskland ble verdensmester i 2014, men hadde et katastrofalt 2018-VM. For første gang i historien ble tyskerne slått ut etter det innledende gruppespillet.