Oslo-gutten kunne smile bredt etter omspillduellen med engelske Richard Bland. Hovland greide der en birdie, og det var nok til å slå sin 48 år gamle rival.

– Det var surrealistisk. Jeg hadde vanskelig med å beholde roen, sa Hovland om hvordan det var å spille for turneringsseieren i et omspill.

Norsk seier virket ikke sannsynlig foran søndagens avslutning. Hovland lå på 13.-plass og var seks slag bak teten, men seks birdier og én eagle på nest siste hull tok ham opp i delt ledelse.

Les: Leieavtale for Aubameyang klar, men alt står og faller på en fransk 24-åring

Da hadde Rory McIlroy fortsatt fire hull igjen, men den nordirske stjernen sviktet som favoritt. Han greide ikke å spille seg til en eneste birdie i sluttfasen, og på siste hull pådro McIlroy seg en bogey. Med det rotet han bort en plass i omspillet.

– Rory er en ganske god spiller, så jeg tenker at han skal klare dette. Det ser ut til at han har dette, sa han.

Snaut halvannen time senere sto Hovland igjen som vinner. 24-åringen har én seier på europatouren fra før, og den kom i München i juni i fjor. I tillegg har han tre triumfer på PGA-touren.

Les: Det løser seg for Conte: To Juventus-spillere på vei til Tottenham

– Jeg har masse å bevise for å nærme meg de to, sa Hovland ydmykt søndag.

Han hadde denne rundeserien i Dubai: 68-69-73-66. Lørdagens spill ga Hovland mest problemer. Da trøblet han med to bogeyer og en dobbeltbogey på veien, men tre birdier rettet litt på skaden.

Hovland er kjent for å spille glitrende sisterunder. Søndag demonstrerte han den evnen nok en gang. Totalt gikk han turneringen tolv slag under par.

Blålink: Få 10.00 i odds på at Norge vinner flest gullmedaljer i OL i Beijing

Hovland hadde ikke særlig tro på egne seierssjanser da han ble intervjuet kort tid etter at han var ferdig med sine 18 ordinære hull. Bland sikret seg omspill ved å sette en langputt på det siste hullet.

Dubai-seieren gjør at Hovland kun vil ha Jon Rahm (Spania) og Collin Morikawa (USA) foran seg på neste verdensranking i golf. I dag er han nummer fem.