Bilde fra Viking sin pressemelding (NTB) Bjarne Berntsen i et trist øyeblikk

Det kommer som en overraskelse at Viking, som ligger høyere på tabellen i Eliteserien enn de aller fleste tippet, velger å si opp Bjarne Berntsen. – Eller som de skriver i sin pressemelding:

Viking Fotballklubb avslutter kontrakten til Bjarne Berntsen 31.12.2020.

Partene har blitt enig om en sluttavtale, og ettersom kontrakten avsluttes etter sesongen, leder naturligvis Bjarne laget de 5 gjenstående kampene.

Styreleder i Viking Fotball, Thor Steinar Sandvik, sier følgende:
«Viking ønsker å takke Bjarne for nok en suksessfull periode i klubben. Opprykk, cupfinalegull og gode prestasjoner i Eliteserien har vært resultatene etter at teamet tok over i 2018. Nå mener vi Bjarne har levert på det klubben ønsket, nemlig å stabilisere oss i Eliteserien, og det er tid for å slippe nye krefter til fra neste sesong.»

Les: Leeds-legende frykter Manchester United raid i januar

Bjarne Bertsen er ikke enig i denne virkelighetsbeskrivelsen noe han forteller til VG: «Det er en ren oppsigelse ett år før kontrakten går ut. Jeg er veldig skuffet og trist. Jeg synes det er veldig tøft etter tre fantastiske år jeg har hatt i Viking nå. Jeg hadde veldig lyst til å avslutte med stil ut kontraktsperioden, men det ønsket ikke styret»

Det er lett å sette likhetstegn mellom Viking og Bjarne Bertsen, han har store deler av sin aktive karriere i klubben, sammen med å ha innehatt en rekke posisjoner i klubben som trener og ledelse.

Det skal ha vært Bertsen sitt ønske om å igjen gå inn i rollen som sportssjef som skapte problemer.

Les på F7: Roman Abramovich er ikke den rikeste Premier League eieren