Mathias Fjeld Gulliksen Foto: Børre E. Helgerud

Matias Finnestrand (19) og Mathias Fjeld Gulliksen (19) lånes ut til Florø Fotball for hele 2020-sesongen.

Det begynner å bli en vane for drammens laget å sende spillere vestover for å gjøre seg fete.  Tidligere har både Christopher Lindquist og Sebastian Pedersen hatt fremgangsrike utlånsperioder i Florø og nå er det klart at to nye Strømsgodset-gutter tar turen vestover.

Finnestrand tilbrakte deler av 2019-sesongen på utlån i Tønsberg-klubben Flint, mens Gulliksen var sentral på Team SIF i 3. divisjon. Nå skal begge ta steget opp en divisjon.

Florø spiller i Post-Nord-ligaen, avdeling 1 kommende sesong. Utviklingsleder Lage Sofienlund mener Matias Finnestrand og Mathias Fjeld Gulliksen vil vokse på oppholdet i Florø.

– Vi bruker utlån til første og andredivisjon som et bevisst steg i utviklingstrappa for våre unggutter. Den vanlige veien er ikke at spillere går rett fra juniorlaget og opp i Eliteserien. Å bruke utlån som mellomsteg er veldig gunstig. Florø har kultur for å bruke unge spillere og er samtidig en klubb med et veldig solid sportslig opplegg. Vi er veldig fornøyde med at gutta nå får mulighet til å være en del av dette, sier Sofienlund.