Det er ikke spesielt overraskende Tottenham manager Antonio Conte oppfører seg som en tosk. – Det er nemlig i hans avtale i følge 90min en klausul som sier at hvis han får sparken skal de betale 15 millioner pund uansett hvor lenge det er igjen av hans kontrakt.

Spurs’ forsøk på å avslutte sin 15 år lange trofétørke vinner fortsatt ikke frem denne sesongen de ble eliminert på relativt tidlige stadier av hver cupkonkurranse de deltok i under den italienske managerens ledelse.

Les: Football-Insider: Det blir Harry Kane

De ble sendt ut av Carabao Cup i runde tre av Nottingham Forest, runde fem av FA-cupen av Championship laget Sheffield United, og de 16 siste av UEFA Champions League av et slitende AC Milan.

Etter at Tottenham sløste bort en tomålsledelse sent i 3-3-kampen mot Premier League bunnlaget Southampton på lørdag, leverte Conte en beryktet pressekonferanse der han kalte spillerne sine for å være «egoistiske» og resten av klubben for å gjøre kontinuerlige feil.

Spurs var forståelig nok misfornøyd med Contes eksplosive utbrudd, selv om beslutningen om å sparke ham ikke er enkel.- Det er kort tid igjen av sesongen og det blir svært dyrt å gjøre det nå. På den andre siden er det enda dyrere å tape topp fire plassering og dermed Champions League spill neste sesong.

Det er en klausul i kontrakten som sier at hvis Antonio Conte får sparken før utløpet av avtalen i slutten av juni vil han få et års lønn. – 15 millioner pund – ekstra utbetalt.

Real Madrid: Løfter frem Xabi Alonso

Hvis det går til retten er historikken rimelig klar, Antonio Conte har har vært i en langvarig rettssak mot Chelsea over et urettferdig oppsigelseskrav. Det endte opp med å koste Blues 26,6 millioner pund og gjorde det til den dyreste sparkingen i fotballhistorien. – Den italienske manageren ledet Chelsea fra sommeren 2016 til sommeren 2018. (den første sesongen var Chelsea overbevisende Premier League med Tottenham på andreplass. – Neste sesong gikk ikke så bra, da endte Chelsea på en skuffende 5.plass.

The Telegraph melder at Antonio Conte får sparken denne uken, det vil koste 180 millioner kroner og potensielt enda mer hvis Conte føler seg forulempet. – Det har gitt utbetaling før!.