Real Madrid har det tungt i La Liga denne sesongen og på søndag ble det enda tyngre. Kongens klubb tapte El Clásico og i samme farten trolig også tittelen.

Barcelona tok imot Real Madrid på Camp Nou og vant 2 – 1. – Etter 26 kamper har Barcelona 68.poeng på førsteplass, mens Real Madrid ligger hele 12.poeng bak. For noen uker siden var det usikkerhet rundt manager Carlo Ancelotti, ryktet går om at han er svært nær å bli enig med Brasil om å overta landslagssjefs jobben.

Les: Chelsea-spissen feirer med Barcelona-spillerne etter seieren over Real Madrid

Nå er spansk presse ikke lenger sikker på at det er Ancelotti sitt valg om han slutter eller ikke til sommeren. – Mundo Deportivo mener kvartfinalene mot Chelsea i Champions League er avgjørende.

Den spanske avisen trekker frem to mulige kandidater til å overta trenerjobben.

Den første er Mauricio Pochettino. 51-åringen som har en fortid i Tottenham, Southampton og Espanyol har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Paris Saint-Germain i fjor sommer. – Det er mulig han er på Real Madrid sine lister over mulige managere, vi tror mer han overtar Tottenham etter Antonio Conte som har mistet grepet på sine egne følelser og sine spillere.

Den andre er Xabi Alonso. 41 åringen har en svært imponerende karriere bak seg med spill for Liverpool, Bayern München og Real Madrid. Med over 230 kamper for «Los Blancos» og stor suksess i sin første managerjobb løftes han nå frem som en aktuell kandidat.

Bayer Leverkusen har blomstret siden han tok over klubben i en prekær situasjon i fjor høst. – Alonso har tatt den tyske klubben fra bunnsjiktet i Bundesliga til øvre halvdel og Bayer Leverkusen har faktisk sjanse til en europeisk plass. I tillegg beseiret laget Bayern München 2-1 i helgen.

Les: Tilbyr Martin Ødegaard avtale frem til 2030

Alonso har tidligere jobbet som trener i Real Madrids ungdomslag og Real Sociedads B-lag.