Brobbey. (foto: rb leipzig, twitter)

I sommer trodde Brian Brobbey (godt hjulpet av agent Mino Raiola) at han hadde vokst fra Ajax i en alder av 19. Sancho, Haaland, Bellingham hadde alle brukt Bundesliga som springbrett inn i stjernehimmelen. Eredivisie-klubben jobbet iherdig med å overbevise Brobbey om å forlenge, men det endte med at supertalentet spaserte ut på free transfer i sommer.

Raiola hadde fikset en avtale med Bundesligas nestbeste klubb, og springbrettet lå klart.

Les: Chelsea er definitivt ikke som andre klubber – hopper elegant over hindring på noen milliarder

Overgangen skjedde i juli, debuten i førsteelleveren kom først på slutten av november. I denne perioden hadde RB Leipzig innsett at sårene var dype etter at Bayern dro med seg Nagelsmann, Upamecano og kaptein Marcel Sabitzer (og sendte Konaté til Liverpool).

Jesse Marsch hadde ingen planer om å slippe utpå en 19-åring med potensiale, RB Leipzig hadde heller ingen planer om å beholde Marsch, som ble sendt på porten i begynnelsen av desember.

Den perfekte mismatch mellom spiller og klubb? (foto: leipzig, twitter)

Vanligvis smeller agent Raiola til venstre og høyre når det ikke går en klients vei, denne gangen var det en spak agent som nesten kom med en innrømmelse om tabbe-overgangen.

-Mine spillere treffer deres egne valg. Jeg forteller den ærlige historien. Jeg vil si at han skal tilbake til Ajax. Selvfølgelig føler jeg meg ansvarlig for situasjonen hans og jeg er mann nok til å si at jeg mener det er best for ham å vende tilbake til Ajax nå, sa Raiola ifølge Voetbal tidligere i måneden.

Denne uken kom bekreftelsen fra Ajax på at de igjen kan åpne døra for senterforwarden som leverte klubben 6 scoringer 19 seniorkamper.

Det blir leie ut resten av sesongen. Ifølge ulike nederlandske medier ønsket Ajax kjøpsopsjon, men må nøye seg med en ren leieperiode ut sesongen.

Les: Keeper Jonas Løssl er tilbake i Premier League

Vi håper dette gir 19-åringen noe læring. Talent er viktig, omgivelsene i klubben viktigere.