Jonatan Braut Brunes

På selveste nyttårsaften ble det avtalt at fetteren til Erling Braut Haaland som også er en habil fotballspiller i jakten på flere spilleminutter lånes ut til Start som fortsatt vaser nede i OBOS-Ligaen.

Jonatan Braut Brunes spiller til daglig i Lillestrøm. – Den 21 år gamle spissen startet sin karriere i Bryne, senere spilte han for Florø og gjorde det så godt at han for halvannet år siden ble hentet til Lillestrøm, der han har kontrakt ut 2023.

Les: Mads Hedenstad Christiansen har signert for fire nye år

Det som er litt merkelig med utlånet til Start er det faktum at Jonatan Braut Brunes havnet bak storscorer Thomas Lehne Olsen i køen og derfor ikke fikk spilt så mye, men nå som Olsen er solgt til det Dubai-baserte laget Shabab Al-Ahli burde det bli mer å gjøre på Åråsen for Brunes.

Sist sesong ble det lite spilletid i LSK, og nå reiser Brunes sørover i jakt på flere minutter.

«Vi tror dette er en bra avtale både for LSK, Start og Jonatan selv. Han trenger å spille jevnlig på høyest mulig nivå for å utvikle seg, og vi tror han vil gjøre det i Start», sier LSKs sportssjef Simon Mesfin til lsk.no.

«Jonatan er en kraftpakke med en meget god evne til å lukte situasjoner i motstanderens boks. Vi må sørge for å skape nok situasjoner rundt ham, så vil Jonatan garantert score mål», sier Start-trener Sindre Tjelmeland til klubbens nettsted.

– Jeg kommer til Start for å utvikle meg som spiller og bidra til at vi som gruppe presterer best mulig. Start får en spiller som gir 100 prosent hver dag for at vi skal oppnå suksess sammen, sier spilleren selv.

Les: Lukaku angrer skikkelig