VAR er like kjedelig som en revisor og etter manges mening noe som virkelig ikke hører hjemme i fotball. – Et resultat av VAR er pauser og mye lengre kamper, det er ikke uvanlig lenger med 10 minutters overtid.

Nå ser det ut til at VAR er i trøbbel i Premier League. – En resolusjon er nå formelt sendt til Premier League som krever at det blir holdt en avstemning om å avskaffe systemet allerede fra neste sesong.

Les på Engelske klubber: Chelsea drar inn ville 70 millioner ekstra på Eden Hazard – som la opp i fjor!

Det har vært en kontroversiell sesong for videoassistentdommeren (VAR) etter flere omstridte avgjørelser, inkludert Anthony Gordons kontroversielle vinnermål mot Arsenal i november.

Andre kontroversielle hendelser inkluderer at Jeremy Doku fanget Alexis Mac Allister i ribbeina med en høy fot under mars oppgjør mellom Liverpool og Manchester City, samt at Fulham fikk to diskutable straffer mot Wolves.

Som et resultat har det vært mye diskusjon rundt fremtiden til VAR.

Og nå har Wolverhampton Wanderers formelt sendt inn en såkalt ‘resolusjon’ til Premier League som ber om at videoassistentdommeren skal skrinlegges denne sommeren.

Det er ifølge en rapport fra The Athletic, som hevder Wolves’ avgjørelse vil «utløse en avstemning» når representanter for de 20 klubbene samles til deres årlige samling 6. juni.

Les: The Athletic: Stort møte mellom Bruno Fernandes og Manchester United-ledelsen etter exit-rykter

En uttalelse fra Wolverhampton Wanderers bekreftet at flyttingen kom etter «nøye overveielse og med den største respekt for Premier League, (dommerorganet) PGMOL og våre medkonkurrenter.»

De la til: «Det er ingen skyld å legge på – vi leter alle bare etter det best mulige resultatet for fotball – og alle interessenter har jobbet hardt for å prøve å gjøre introduksjonen av tilleggsteknologi til en suksess.

«Men etter fem sesonger med VAR i Premier League, er det tid for en konstruktiv og kritisk debatt om fremtiden.

«Vår posisjon er at prisen vi betaler for en liten økning i nøyaktighet er i strid med ånden i spillet vårt, og som et resultat bør vi fjerne den fra sesongen 2024/25 og utover.»

Det må bemerkes at enhver regelendring krever to tredjedels flertall (14 av 20 medlemmer) for å vedtas.

En talsperson for Premier League har også kommentert historien rundt VARs fremtid.

«Premier League kan bekrefte at det vil lette en diskusjon om VAR med klubbene våre på den årlige generalforsamlingen neste måned.

«Klubbene har rett til å fremme forslag på aksjonærmøter, og vi erkjenner bekymringene og problemene rundt bruken av VAR.

«Men, ligaen støtter fullt ut bruken av VAR og er fortsatt forpliktet, sammen med PGMOL, for å gjøre kontinuerlige forbedringer av systemet til fordel for spillet og fansen.»