(c) Bilde: Lillestrøm: Mohamed Ofkir

Vi kjenner den nye Sandefjord spilleren godt fra før, Mohamed Ofkir kom til Lillestrøm som 16 åring og ble godt kjent med Mangus Powel som var assistent trener i klubben.  

Listen over Norske spillere i Belgia begynner å bli lang.

  • Bengt Sæternes, nåværende hovedtrener i Sandnes Ulf har spilt for Club Brugge.
  • «Tromsøspiller» Ole Martin Årst har spilt for Anderlecht, Gent og Standard Liège
  • Fotballkommentator Kjetil Rekdal spilte for Lierse
  • Bodø/Glimt og Rosenborgspiller Mini Jakobsen har spilt for Young Boys, Duisburg og Lierse.
  • Rosenborg legende Odd Iversen har spilt for Racing Mechelen.
  • Sportssjef i Strømsgodset spilte for Lierse

Vi nevner flere av de totalt 32 nordmenn som har spilt eller spiller i Belgia;  Sander Berge i Genk, Jo Nymo Matland i Royal Antwerp, Aleksander Søderlund satt på benken i en kort periode i Belgia og Mushaga Bakenga som har returnert til Norge etter flere år ute, blant annet i Club Brugge.

Les: Brede smil i Sandefjord

Strømmen har snudd, norsk fotball har begynt å bli spennende for spillere nedover i Europa.

Magnus Powell hadde meget gode erfaringer med Mohamed fra tiden i Lillestrøm og da han i vinter ble hovedtrener i Sandefjord var han høyt oppe på ønskelisten.

Det betyr mye for oss som lag å få Mohamed inn. Han har egenskaper det er veldig, veldig høy klasse over. Da han var i Eliteserien sist, preget han den. Han er en spiller med ekstreme ferdigheter, en gutt jeg tror kan bli en publikumsfavoritt

Mohamed Ofkir er har signert en avtale som binder ham til Sandefjord Fotball ut 2019.

21 åringen kommer fra belgiske KSC Lokeren som kjøpte han fra Lillestrøm i januar 2017.

«Året i Belgia har vært en positiv erfaring, men det har ikke helt gått min vei med tanke på spilletid. Jeg har lært veldig mye og nå søker jeg etter en ny utfordring og spilletid» forteller Ofkir til klubbens hjemmeside .

Kantspilleren har tidligere spilt to år i Lillestrøm hvor Sandefjord-trener Magnus Powell fikk øynene opp for Oslo-gutten.

– Det betyr mye for oss som lag å få Mohamed inn. Han har egenskaper det er veldig, veldig høy klasse over. Da han var i Eliteserien sist, preget han den. Han er en spiller med ekstreme ferdigheter, en gutt jeg tror kan bli en publikumsfavoritt, sier Powell til Sandefjords Blad .

Sjekk ut oddsen