Denne gangen får Daniel Wass garantert være med til VM i Qatar senere i år, ikke slik som i VM i Russland i 2018 hvor han var tatt ut i bruttotroppen, men fordi han kom på kant med Åge Hareide ikke fikk være med i det endelige uttaket.

32 år gamle Wass har blitt en fullstendig fotballspiller som trives i ulike posisjoner i forsvaret, men helst på høyresiden. Wass som startet sin karriere i Brøndby var en snartur som ung og lovende innom Fredrikstad i 2009 på utlån uten at han la igjen noe varig inntrykk i «Plankebyen». – I 2011 ble han solgt til portugisiske Benfica.

Les: Forblir på F1-kalenderen i ytterligere syv år – se det beste fra Singapores GP gjennom tidene

Daniel Wass har sluttet seg til Atletico Madrid etter å ha vokst betraktelig siden han ankom Valencia i 2018. Manager Diego Simeone måtte la Kieran Trippier gå for bare 150 millioner kroner Newcastle fordi han var utilpass med varierende posisjoner på laget. – Tanken på å bli brukt på ulike posisjoner var noe av det som var tiltrekkende for den danske landslagsspilleren.

Blålink: Få 10.00 i odds på at Norge vinner flest gullmedaljer i OL i Beijing

Den 32 år gamle midtbanespilleren kommer fra Valencia og vil primært bli brukt på høyresiden av forsvaret, det gir dybde utover Sime Vrsaljko, og reduserer behovet for å bruke Marcos Llorente i forsvar som en nødsituasjon.

Den danske landslagsspilleren Wass har spilt mye av denne sesongen på midtbanen på Estadio Mestalla, og Simeone har også latt seg imponere av hans prestasjoner der.

Treneren har gitt grønt lys til avtalen og godkjenner hans allsidighet og erfaring i LaLiga Santander, noe som betyr at han ikke trenger tid for å tilpasse seg.

Atleticos begrensede budsjett og lønnstak gjør at klubben ikke klarte å forfølge en verdensledende høyreback i vinterens overgangsvindu.

Les: The Athletic: Liverpool forbi Tottenham, har vunnet kampen om neste store i Premier League

Overføringen er nå fullført for et gebyr på 2,7 millioner euro pluss tillegg etter uker med forhandlinger.

Wass var med i den danske landslagstroppen som i fjor kom til en imponerende semifinale i EM.

VM historien i korte trekk!

Da Åge Hareide slanket Danmarks bruttotropp til VM i Russland var det flere profilerte navn som forsvant fra listen. Et av de navnene var Daniel Wass. Den danske midtbanespilleren har imponert stort for Celta Vigo denne sesongen.

Grunnen til vrakingen av Wass skal ha rot i to vennskapskamper i 2016, mot Wales og Montenegro, der dansken meldte forfall grunnet skade. Dagen etter avbudet spilte Wass for Celta mot Barcelona.

Siden har Wass blitt omtalt som illojal, hvilket har satt hans sinne i kok. Han forklarer at hans avbud var av personlige årsaker, og at han lot det danske fotballforbundet (DBU) bestemme hva som skulle stå i pressemeldingen.

Les på F7: Wanda Nara innrømmer at hun har vært utro mot en partner