Martin Ødegaard og Bruno Fernandes

Statistikk som involverer Arsenals Martin Ødegaard og Manchester Uniteds Bruno Fernandes er ganske utrolig og med rette overrasker både fans og eksperter.

Martin Ødegaard har uten tvil vært Arsenals viktigste spiller denne sesongen under Mikel Arteta, og startet i 25 av 28 Premier League-kamper. (Ikke bare sett med norske øyne)

Les: Khvicha Kvaratskhelia vet hva han er verdt

25-åringen fortsetter å bli bedre etter overgangen fra Real Madrid i 2021, med seks ligamål og seks ligaassists mens Arsenal jobber knallhardt for å avslutte Manchester Citys dominans i Premier League.

Bruno Fernandes vært en av få lyspunket i en vanskelig sesong under Erik ten Hag. Den portugisiske landslagsspilleren har fire mål og seks målgivende pasninger. – Det er lite som tyder på at Manchester United vil avslutte blant de fire beste og sikre Champion League-fotball neste sesong.

Mens begge spillerne er lagets respektive skapere, overrasker en bestemt statistikk.

Les: «Jeg har sett nok: Hent Sancho tilbake!»

Ifølge Statsmuse kan Ødegaard råd til å sende ballen direkte til en motstander 150 ganger, og han ville fortsatt beholde en høyere pasningsgjennomføringsrate enn Fernandes. – Presisjonen til kaptein Ødegaard er rett og slett utrolig!

Fanskommentarer sier sitt:

«150 er sprøtt.»

«Nivåer til playmaking.»

«Bruno burde være i samtaler med Djemba Djemba, ikke Ødegaard.»

«Det er ingen større indikasjon enn dette for å forstå at Bruno avtar massivt.»


🚨🚨| FAKTA: Martin Ødegaard kunne sende ballen til motstanderne 150 strake ganger og fortsatt ha en 𝐇𝐈𝐆𝐇𝐄𝐑 presisjon enn Bruno Fernandes i denne Premier League-sesongen. 🤯

Ødegaard hjalp Arsenal videre til kvartfinalen i Champions League for første gang på 14 år ved å beseire Porto tirsdag kveld.

Etter seieren sa han: «Da jeg kom hit trodde jeg på prosjektet, på klubben, det de gjorde, alt rundt klubben, jeg trodde på det – og nå gjør vi det bra.

«Vi må bare fortsette å presse hverandre og sørge for at vi blir litt bedre hver dag.»

Les: Ben White har signert