Ikke akkurat en hyggelig siste hilsen fra fansen

Jeg må ærlig innrømme at svin på tysk høres ekstremt mye kulere ut og jeg vil anbefale alle som er i krangel med noen i en hvilken som helst sammenheng å bare rope «Schwein» det føles godt. – Du kan også med fordel benytte det neste gang du ser på en pressekonferanse om coronapandemien.

Plingeparty anno 2021: Jeg for min del roper «Schwein» og tar en snaps hver gang noen sier ordet dugnad eller advare.


Marco Rose spilte for Jurgen Klopp på Mainz 05 … Nå vil han følge i hans fotspor som manager i Borussia Dortmund. Det at Marco Rose forlater Borussia Mönchengladbach til fordel for Dortmund i sommer har vekket sterke følelser i Gladbach-leiren.

To to rivalene har for tiden nøyaktig like mange poeng i Bundesliga, til tross for at Borussia Mönchengladbach ikke har Erling Braut Haaland.

Les: Yohan Cabaye tar et følelsesladet farvel

«Ut med det karakterløse svinet», heter det på en banner som er satt opp utenfor lagets hjemmearena.


Mandag ble det klart at Marco Rose forlater jobben som trener for Borussia Mönchengladbach for å overta Borussia Dortmund. De to Borussia-klubbene er rivaler med hverandre, så det kan sammenlignes med å gå fra Barcelona til Real Madrid eller fra Vålerenga til Lillestrøm. – Fans for å si det forsiktig, liker det ikke!.

Se! En istapp som ser ut som en kolibri

Onsdag morgen var det satt opp et stort banner utenfor Mönchengladbachs hjemmearena. På banneret stod det: «Ingen leiesoldat står over klubben – ut med det karakterløse svinet umiddelbart!».

På en direkte pressekonferanse på Youtube onsdag forklarte Rose sin beslutning om å flytte til Dortmund. Også her var folk inne og skrev meget sinte kommentarer.

  • «Jeg forstår fansens skuffelse og forstår dem fullstendig. Jeg tok en personlig beslutning for meg selv, men jeg vil alltid gjøre mitt beste her og vil gjøre det til sommeren», sier Rose ifølge tyske Sport1.

Max Eberl, sportsdirektør i Mönchengladbach, har kritisert supporternes handlinger de siste dagene.

  • «Jeg er veldig sjokkert over hvor kjedelige og dumme kommentarer kan spres på sosiale medier i dag»

Les på Tysk Fotball: Dortmunds plan for Haaland og Sancho

Sitter igjen med cash på konto

Rose hadde en buyout-klausul på 50 millioner kroner som Dortmund har valgte å aktivere i sommer. Samtidig er han tydelig på at han ikke vil ta med noen spillere fra Mönchengladbach til sin nye klubb.