(c) Bilde: LSK ved Emil Saglien Ruud. Pål-André Helland

De aller fleste var fullstendig klar over hva som skulle skje da Lillestrøm kalte inn til pressekonferanse i dag. De har signert med en spiller som faktisk har flest titler av alle som er aktive. Pål André Helland forlater sin barndoms-klubb Rosenborg.

Lenge var vi i Sporten overbevist at høyrevingen ville følge etter sin gamle sjef Kåre Ingebrigtsen til Brann, men etter hvert kom det frem at den døren var lukket.

Les: Ancelotti avkrefter nesten hele ryktet om James Rodriguez

«Det føles veldig godt og veldig riktig. Lillestrøm er en klubb med stolte tradisjoner, fantastiske supportere og en veldig kul stadion – som ikke minst har gress. Samtidig er det kanskje den klubben som jeg har blitt buet ut mest mot. Likevel har jeg følt at det har vært en slags gjensidig respekt mellom Kanari-Fansen og meg. Og jeg har alltid tenkt at det hadde vært kult å ha den fansen i ryggen» sier Helland til LSK sine sider.

Ikke alle fans er like fornøyde:

Helland kommer til Lillestrøm etter å ha terminert avtalen han hadde med Rosenborg.

«Jeg hadde tilbud om å flytte utenlands der jeg kunne ha tjent mange ganger så mye. Men fotball er det morsomste jeg vet, og den klubben jeg spiller for skal bety noe for meg. Det er viktig at man føler tilknytning», sier Helland.

31-åringen blir dermed den tredje spilleren Lillestrøm henter denne vinteren med fortid i Rosenborg.

Gjermund Åsen er signert på lån, mens Igoh Ogbu er i likhet med Helland hentet på permanent basis.

Les: Liverpool ser mer gull fra bunnen av Bundesliga

Helland avslører også at planen hele tiden var at både han og Gjermund Åsen skulle fortsette karrieren sammen på Åråsen.

  • «Gjermund og jeg har diskutert dette i flere måneder. Vi tok hverandre i hånda på at jeg skulle komme etter da han gikk til Lillestrøm. Vi har vært kompiser i 13-14-15 år. Begge er revansjesugne, og synes fotball er det desidert morsomste som finnes. Jeg håper, tror og vet at dette blir veldig bra». – De har begge avtaler for de neste to årene.