(c) Bilde: RB Leipzig: Dayot Upamecano

Det er ikke spesielt oppsiktsvekkende at Dayot Upamecano velger Bayern München fremfor nær sagt alle andre store klubber i Europa. Den 22 år gamle forsvarsspilleren har levert for RB Leipzig på et måte som har bidratt til andreplassen de ser ut til å nagle i Bundesliga. – De tyske mestrene vil benytte seg av en utkjøpsklausul i Upamecano sin avtale (42,5 millioner euro).

Upamecano er nå en helt naturlig del av verdens beste landslag, (det franske) det er naturlig han spiller på verdens beste klubblag også. De siste fem årene + har han vært i Red Bull systemet, først i Salzburg og så etter et kort utlån til Liefering kom overgangen til Tysk fotball.

Les: Jose Mourinho har slettes ikke gitt opp Gareth Bale

«Upamecano vil spille for Bayern de neste fem årene»

I et intervju med Bild bekrefter Bayern Münchens sportslige leder, Hasan Salihamidzic, at Dayot Upamecano bytter til den tyske storklubben i sommer.

«Jeg kan bekrefte at Upamecanos overgang til Bayern er klar. Vi er veldig glade og vi har hatt mange gode samtaler med Dayot og hans agent i flere måneder»

For øyeblikket har verken Bayern München eller RB Leipzig offisielt kunngjort noe om den kommende avtalen.

22 år gamle Dayot Upamecano har vært med Leipzig siden 2017, og han er oppført for 139 kamper i alle turneringer for den tyske klubben.

«Upamecano er en ung spiller, hvis kvaliteter allerede har utviklet seg ekstraordinært,» sa Salihamidzic. «Jeg var alltid overbevist om at vi hadde presentert et godt konsept. Vi presenterte ham for vår visjon om karrieren hans i Bayern. I løpet av den siste uken i Doha hadde jeg videre samtaler med alle involverte. På slutten av en lang prosess hadde spillerne, familie og ledelse blitt overbevist om at FC Bayern var den rette klubben. «

Les: Wilfried Zaha «Var dømt til å mislykkes under Louis van Gaal»