Erik ten Hag må se langt etter denne overgangen. (foto: united, twitter)

På søndag ble det klart at Manchester City i en skikkelig «Real Madrid-virvelvind, med tre scoringer på fem minutter mot Aston Villa, snudde minus to til seier og Premier League-tittelen. Nummer to, Liverpool, var klar til å få hånda på trofeet hvis Steven Gerrard skulle lykkes med å nekte City tre poeng på Villa Park. Dette betyr at på de fem siste sesongene har City fire PL-trofeer, Liverpool ett. Erik ten Hag bruker første intervju på Old Trafford til å vise ambisjonene til Manchester United.

Det er ikke noe nytt at Manchester United har planer om å ta tittelen, de siste fem sesongene har det blitt to andreplasser og tredjeplass (2018/19 -og 2021/22-sesongene snakker vi ikke om), men klubben har likevel vært noen lysår i poeng bak vinneren.

Les: Konklusjonen er klar, Solskjær

Nå står neste manager klar på Old Trafford.

-Som det er nå, beundrer jeg både Manchester City og Liverpool. De spiller fantastisk fotball, men alle former for æraer får en slutt, og jeg gleder meg til å kjempe mot dem, sier påtroppende United-manager ifølge The Guardian.

Som det er nå… alle æraer tar slutt…

Først ros, så advarsel. Vi får følelsen av at dette ikke er en standard «med meg skal United bli best i verden»-tale, men en mulighet den tidligere Ajax-manageren ser ligge der. Ten Hag virker rimelig analytisk anlagt, og hadde ikke tatt jobben hvis han ikke så han hadde mulighet til å møte kravet om å heve de gjeveste trofeene.

Les: Borussia Dortmund har på plass sin 4. forsterkning – før overgangsvinduet åpner

Vi aner vi kommer til å sette pris på pressekonferansene hos United fremover, etter seks måneder med Ralf Rangnick foran mikrofonen. Som Romerriket falt, skal City og Liverpools fotballrike også falle, er tonen på Old Trafford. Erik Ten Hag har visst ikke tenkt at det skal ta så altfor mange sesongen, dette skal skje på hans vakt.

Les: Ten Hags assistenter på plass hos Manchester United