Jaap "no bullshit" Stam

Jaap Stam, angrepsspillernes skrekk. Ikke bare så han skummel ut, på banen var nederlenderen totalt kompromissløs og steinhard i taklingene. Han ble hentet fra PSV til Old Trafford i 1998, og fylte i løpet av tre sesonger kofferten med 3 Premier League-titler, FA Cup – og Champions League-tittelen. Nå kan det ryddes vei for en retur på Stam til Old Trafford.

Stam var linket til en retur sommeren 2022 da Ten hag var helt ny som manager, men det ble aldri noen telefon på den tidligere United-kjempen. -Jeg skrev historie med denne klubben, og hvis de trenger meg, hvis jeg kan hjelpe dem på noen måte, da står jeg alltid til tjeneste, fortalte Stam til Tribal Football.

LES: Neste Bayern München-trener vil skape superduo med Harry Kane og misfornøyd City-spiller

Nå kan noe være på gang. Det italiensk mediet Tuttomercatoweb hevder den tidligere Lazio -og AC Milan-spilleren (fem år på tampen av karrieren) har fått signaler fra Ratcliffe og gjengen det kan åpnes opp en stilling for nederlenderen.

«No bullshit» Stam er ifølge det italienske mediet tiltenkt en rolle som bindeledd mellom ledelsen og trenerstaben. Stam står med 127 kamper i United-drakta mellom 1998 og 2001 og blir husket som typen du lytter til (les: Ikke kødder med).

Etter karrierestans i 2007 har Stam skaffet seg innblikk i trenerens verden som hovedtrener for Reading, Zwolle, Feyenoord og Cincinnati, og nå DOS Kampen.

LES: Ny kontrakt for Ørjan Nyland!

Jaap Stam som bindeledd mellom ledelse og trener, høres ut som et spennende konsept.