Tre kostnadsdrivere. (foto: psg, twitter)

Det varslede budet på Manchester United nærmer seg og det skal være store bekymringer for den potensielle innvirkningen det vil få på de franske mesterne.

Forrige uke ble det klart at et Qatar-basert konsortium var klare til å lansert et bud på United, men et møtte stort hinder hos UEFA som forbyr én eier å kontrollere flere lag i som deltar i samme konkurranse. Qatar Sports Investments eier allerede Paris Saint-Germain.

SISTE: Tottenham har snudd om Antonio Conte

Men denne uken kom det frem at UEFA ikke vil blokkere et Qatar-bud på Manchester United likevel.

Budet på Manchester United skal komme fra en egen enhet i QSI, som sannsynligvis vil være nok for UEFA til å godta budet.

Nasser Al-Khelaifi forsikrer om det er to ulike grupper som skal eie United og PSG

I Paris frykter de at dette vil få konsekvenser for Mbappe & Co.

For det første vil de private investorene som vil kjøpe United operere på vegne av Qatar Investment Authority som rapporterer direkte til Emir Tamim bin Hamad al-Thani, noe som betyr at det til slutt vil bli opp til emiren om de skal investere på Old Trafford.

LES OGSÅ: Ten Hag skal løse langvarig forsvarsproblem til sommeren

Dette vil føre til flere interessekonflikter dersom Qatar skulle eie to av verdens største klubber og hvordan deres midler vil bli prioritert.

Og ikke minst at budet på United kommer på et tidspunkt der PSG-prosjektet ser ut til å være litt på hell. Klubben sliter med å markere seg i Champions League de siste sesongene, og at de for øyeblikket møter flere problemer på og utenfor banen. I tillegg til både Messi og Neymar kan være på vei bort.

Gjengen fra Qatar skal alltid ha vært opptatt av å kjøpe en klubb i England på grunn av den høyprofilerte statusen og de enorme inntektsmulighetene i Premier League. De ser United som kronjuvelen i Premier League.