Sindre Tjelmeland

Ull/Kisa gikk på fredag forbi Start i OBOS-Ligaen og det var uten deres hovedtrener Sindre Tjelmeland i boksen. – Selv om alle som var der viste hvorfor var det ingen som sa noe!

Krisen fortsetter i Start, sørlandsklubben fortsetter å tape poeng og nå har folk (les oss i Sporten) begynt å snakke om det nesten utenkelige, nemlig at dårlige valg nå er i ferd med sende dem videre nedover i seriesystemet slik som det skjedde med Fredrikstad og HamKam for noen få år siden.

Da Start stilte med hele tre trenere Alexander Øren, Adolfo Rodriguez og Erik Mykland, trodde vi et øyeblikk sørlandsklubben hadde tatt til vettet og hørt på de særdeles gode rådene Sporten hadde stilt opp med.

Les: Sparker Joey Hardarson, det eneste som kan redde Start nå er «Myggen»

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Ull/Kisas hovedtrener var på vei ut, og nå er det formelle også klart slik at Sindre Tjelmeland vil fortsette hos IK Start.

«Det sier seg selv at timingen er dårlig, men Sindre ønsket dette og hans nye arbeidsgiver løste økonomien som lå i dette for å få det til», sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Andreas Aalbu til egen web.

Gårsdagens kamp ble begivenhetsrik, en keepertabbe og et praktangrep ga Ull/Kisa 3-1 og viktige poeng som holder dem langt unna nedrykksstreken.

Etter en drøy halvtime sendte Steffen Jenssen Ull/Kisa i ledelsen etter et hjørnespark. Start-keeper Jonas Deumeland misset på utboksingen, og Jenssen kunne enkelt sette ballen i mål.

Like etter hvilen var Start nære ved å utligne, men headingen til Adeleke Akinyemi traff tverrliggeren.

Les: Supermann Gianluigi Buffon er tilbake!

Etter 50 minutter doblet Ull/Kisa ledelsen ved Mikkel Rakneberg. Målet kom etter et fint angrep der Start-forsvaret var i undertall, og Rakneberg kunne enkelt sette ballen til side for Deumeland.

Helt mot slutten utnyttet Start et sleivspark i Ull/Kisa-forsvaret, og Preben Hille satte ballen i mål med en god avslutning.

På overtiden satte Henning Andresen ballen i tomt mål etter at Deumeland hadde tatt turen opp på dødball i et forsøk på å redde ett poeng.

Vel ! Ull/Kisa var ikke helt uten trener assistent Arild Sundgot ledet laget fredag kveld og det med suksess.


Tidenes dårligste start
Start har sju poeng på de første seks kampene, og ifølge Fædrelandsvennen tangerer dette den svakeste sesongstarten på nivå 2 i klubbens historie. Forrige gang det skjedde var i 1964.

Og de er ikke alene om å skuffe denne sesongen på det nest øverste nivået. Aalesund ligger på plassen bak Start, mens Ranheim er nede på 15.-plass med kun fem poeng. Aalesund tapte 0-2 mot Sogndal borte, mens Ranheim tapte 1-2 mot KFUM.

Strømmen brøt Åsanes rekke med fire seire og vant 1-0 på hjemmebane.