Aleksander Ceferin

Det er noe med makt, når du først har fått smaken for det blir det vanskelig å gi opp. – Nå har Aleksander Ceferin som selv fikk innført begrensinger på hvor lenge man kunne sitte da han overtok for Michel Platini i 2016 tatt aksjon for å oppheve begrensingene.

Uefa-president Aleksander Ceferin prøver å endre reglene for å bli ved makten til 2031.

Les: Forlater Bodø/Glimt etter fem suksessfulle år og drar på nye eventyr med Høgmo

Reglen er som gjelder nå er at det er en tre-periodes grense for alle lederutnevnelser. Aleksander Ceferin skal gå av i 2027, men slovenerens tilhengere jobber med en plan for å endre regelen.

Hvis det ble satt på plass, kunne Ceferin, som var uten motstand da han ble gjenvalgt i år, stille opp igjen i 2027. Tidligere Manchester United-sjef David Gill, medlem av Uefas eksekutivkomité, leder motstanden mot enhver endring.

Endringen, som hans støttespillere ønsker da Ceferin overtok halvveis gjennom Platinis fireårige periode i embetet, ville bety at enhver utnevnelse før 2017 ikke vil bli regnet som en del av de tre tillatte valgperiodene.

Saken ble tatt opp på et møte i eksekutivkomiteen forrige uke, da Gill skal ha hevdet at planen var udemokratisk. Andre på møtet ga også uttrykk for sin motstand, selv om det ikke er kjent om Ceferin, som har stor støtte i Øst-Europa, har nok bredere støtte til å presse gjennom sin kontroversielle plan.

Les: Sky Sports: Bayern-spiller takker høflig nei til Manchester United

Forslaget skal opp for Uefas kongress i Paris 8. februar, da det vil trenge to tredjedels flertall av organisasjonens 55 medlemmer for at de aktuelle vedtektene skal endres.

I en uttalelse sa Uefa mandag: «Den juridiske komiteen foreslo en rekke endringer i vedtektene som klargjør noen eksisterende bestemmelser for å sikre at ingen er gjeldende med tilbakevirkende kraft – i tråd med et grunnleggende juridisk prinsipp. Både styringskomiteen og eksekutivkomiteen godkjente endringene som nå skal behandles av kongressen i februar.»