Min ball. (foto: dortmund, twitter)

Mens fotbalverden ser det som det mest naturlige skritt i verden for Erling Haaland med exit neste sommer, står Dortmund-ledelsen på sitt: Ingenting er avgjort, Haaland kan bestemme seg for å bli. Ikke overraskende jobbes det likevel med potensiell erstatter når utkjøpsklausulen til 21-åringen aktiveres om ikke så altfor mange måneder.

I dag er det ikke lett å se hvem som skal kunne erstatte Golden Boy Haaland som målgarantist hos Dortmund, men maskineriet til Bundesliga-klubben har vist tidligere at unge talenter får en rakettutvikling idet de setter sine første skritt på treningsfeltet i Dortmund.

Les: Gennaro Gattuso tar over Premier League klubb hvis de er villige til å spille røft

Det tyske mediet Sport 1 hevder de kjenner til lista med kandidater til å overta for Haaland (hvis det trengs).

Kritteriene skal være en angrepsspiller med alder fra 19 til 24, der prislappen skal ligge på 300 – 400 millioner kroner.

Ett av navnene på lista er lysluggen Kasper Dolberg.

I januar hevdet Sport Bild at daværende Leipzig-trener Julian Nagelsmann hadde sirklet en stor ring rundt navnet til dansken, så en kobling til toppen av Bundesliga er ikke ny.

Les på Tysk fotball: Megatalent Florian Wirtz har lagt planen for de neste to årene

Dolberg var allerede på raderen til RB Leipzig da han som tenåring stakk seg frem hos talentmaskingen Ajax. Her gikk senterforwarden gradene hos den nederlandske toppklubben, og leverte 33 scoringer på 78 Eredivisie-kamper.

Har hvertfall den samme viking-look´en. (foto: nice, twitter)

I 2019 hentet daværende Nice-manager Patrick Vieira dansken til Ligue 1. Vieira måtte senere gå, mens Dolberg ble og har levert 20 scoringer og 5 assists på 59 kamper. Ikke helt Haaland-tall, men skal vi tro Sport 1 har Dortmund sett et mye større potensiale i 23-åringen.

Les: Legenden Jaap Stam har det med å få sparken