Jaap Stam

MLS klubben Cincinnati har som ambisjon å bli USAs beste klubb, det var i hvert fall det de sa på pressekonferansen i fjor da de presenterte den nederlandske fotballegenden Jaap Stam som sin nye manager.

Cincinnati er etter 4 – 2 tapet mot DC United i natt (som har toppscorer i Ligaen Ola Kamara på topp) nummer to nedenfra i Eastern Division i MLS. 20 poeng på 25 kamper og helt uten mulighet for sluttspill ble for mye for sjefene, for noen minutter siden sparket de Jaap Stam og lot U19 -trener Tyrone Marshall over midlertidig til klubbledelsen finner en ny hovedtrener.

Les: Real Madrid har lagt sin elsk på Manchester City spiller

Jaap Stam har ikke helt funnet rytmen som manager enda, før han dro til USA fikk han sparken i Feyenoord og før det sparken i PEC Zwolle og før det sparken i…. ja du skjønner poenget.

Sparkingen kommer nesten to måneder etter at FC Cincinnati skilte seg fra daglig leder Gerard Nijkamp. «Orange & Blue» har tapt seks av de siste syv kampene.

«I løpet av vår nesten to måneder lange prosess for å identifisere neste daglig leder for FC Cincinnati, var det tydelig at det var nødvendig med et bytte av manager. Derfor, etter mye overveielse, har klubben tatt avgjørelsen om å gå inn i fremtiden uten Jaap. Det sa FC Cincinnati -president Jeff Berding i en pressemelding.

  • Vi tror at et lederskifte er til beste for klubben på dette tidspunktet, og en ny daglig leder vil lede søket etter en ny manager. Vi er en ambisiøs klubb, og vi er fortsatt fokusert på å nå målene våre. Den første er å gjøre Cincinnati til en mesterskapsby. Vi takker Jaap for alt han har gjort for FC Cincinnati i løpet av hans tid her, og vi ønsker ham det beste da han nå kan dra hjem for å være sammen med familien.

Jaap Stam har blant annet spilt for Ajax, PSV, Manchester United, AC Milan og Lazio.

Les: Ronaldo har knekket Villareal-koden