Erling Braut Haaland flyr høyest

Alle tegn tyder på at Erling Braut Haaland forlater Borussia Dortmund til sommeren, enorme penger, minst 2,5 milliarder kroner må på plass for klubben som Norges målmaskin. – Maks fem klubber har økonomiske muskler som trengs og som er villige til å bruke så mye penger på en som har vært skadet 50% av alle kamper denne sesongen.

Barcelona som fortsatt har over 10 milliarder i gjeld og drifter under sterke begrensinger fra La Liga er ikke blant de fem som kan hente Haaland og lønne han.

Les: Steve McManaman: – Mauricio Pochettino bør bruke Manchester United som springbrett

Sport melder svært overraskende at 21 år gamle Haaland har bestemt seg for at Barcelona er den rette klubben for han. Et samlet pressekorps har i det siste hamret ut artikler om at det står mellom Real Madrid og Manchester City som begge har dype nok lommer. – Det skal være den positive utviklingen som Barcelona har fått under manager Xavi Hernandez som frister.

Erling Braut Haaland er begeistret for prosjektet. – Nå er det bare opp til Barcelona sin president Joan Laporta i finne 2,5 milliarder. Av dette vil Borussia Dortmund få mellom 750 og 950 millioner. Resten går til lønninger, bonuser og agent honorarer.

Les: The Athletic: Aston Villa har plan for 600 millioners overgang

Joan Laporta sa for kort tid siden de har startet forhandlingene med Haaland som for øyeblikket er skadet. – Det er vel de første resultatene av de samtalene som nå har begynt å lekke ut.