Trykkokeren Marseille. (foto: marseille, twitter)

Torsdag skal Marseille opp mot Ajax i Europaligaen. Dagen før trekker treneren og flere fra ledelsen seg fra jobben. Det er ikke uvanlig at det koker når byens stolthet ikke kan gi supporterne seier og lykkerus, men denne gangen har det gått over grensen.

Marseille melder onsdag at trener Marcelino og fire fra ledelsen har valgt å trekke seg etter trusler fra supportere på et møte på mandag.

LES: Ikonet John Terry nøyer seg ikke lenger med å se på at Todd Boehly styrer Chelsea

-Begivenhetene den 18. september tillater ikke Marcelino og hans tekniske stab å gjøre den jobben de er satt til. Som et resultat av den beklagelige situasjonen vil Marcelino og hans stab derfor ikke fortsette i Marseille, skrives det fra klubben.

-Hele klubben er ekstremt skuffet over å ta farvel med en trener og stab av ikke-sportslige årsaker, som kom til Marseille den 23. juni og var fullt ut engasjert, skrives det fra klubben.

Det var på mandagens krisemøte mellom klubbledelsen og flere av supportergruppene at klubbens strategi og spilletil ble heftig kritisert. Supporterne krevde Marcelino og de fire i ledelsen om å gå, noe som ble oppfattet som trusler.

LES OGSÅ: Bakte selvfølgelig inn tilbakekjøpsklausul i Kane-kontrakten

-Trusselen om «en krig» mot supportergruppene ble fremlagt hvis ledelsen ikke trakk seg fra jobben. Marseille-ledelsen kan ikke akseptere personlige trusler, skriver klubben.

Pierre-Emerick Aubameyang kommer fra en skikkelig heksegryte på Stamford Bridge etter en kaotisk forrige sesong, men dette topper nok engelsk «engasjement».