Bryr seg ikke om prislappen på spissen, så lenge han scorer. (foto: spurs, twitter)

Pessimistene varslet fotballdommedag for Nuno Santo når han ikke disponerer Tottenhams mest verdifulle produsent foran motstandernes mål. På søndag skulle Spurs-manageren få en skikkelig reality check mot Premier Leagues største tittelkandidat.

Ingen blir lurt av at Manchester City starter dårlig, det samme skjedde forrige sesong. Pep Guardiola sa selv etter kampen at han var overrasket over hvor bra City-spillerne gjorde mye av det på som skjedde på banen – dette i et 1-0 tap i London.

Les: Noe skikkelig stort er på gang hos Real Madrid

City kommer, men ingen skal ta fra forberedelsene Nuno Santo har gjort med Spurs-troppen på kort tid. Organiseringen av Tottenham-forsvaret gjorde City-angrepet rådville etter at de hadde brukt de første tyve minuttene på å førsøke å slå sprekker i forsvaret.

José Mourinho kunne også lede Tottenham til et knepent tap eller uavgjort mot de aller beste, Santo viste at entusiasmen, guts´et og disiplinen er tilbake hos Spurs, nok til å avgjøre en tett kamp mot de regjerende mesterne.

Les på Tysk fotball: Bild: Nagelsmann har overtalt RB-Leipzig kaptein Marcel Sabitzer

Son trengte ikke Kane for å gjøre jobben. (foto: spurs, twitter)

Guardiola hadde fått inn Jack Grealish til godt over milliarden, Santo måtte nøye seg med en Harry Kane knapt tilbake på trening.

Før kampen var Santo på offensiven og ventet ikke på det uungåelige Kane-spørsmålet.

-Hør, Harry Kane er en av de beste spillerne i verden, helt ærlig. Vi er veldig heldige som har ham. Han er nødt til å bli klar og hjelpe laget, sier Santo til Sky Sports.

Les: Ronaldo mørkegrønn av misunnelse

På torsdag er det noe så usexy (for en klubb som Tottenham) som Conference League-kvalifisering mot portugisiske Ferreira, på søndag venter ulveflokken til den tidligere Wolves-manageren.

Med eller uten Kane?

Etter søndagens knallsterke seier mot Manchester City må vi si: Doesn´t matter. Trist hvis Kane forlater Tottenham for City neste uke (som Manchester Evening News hevder Guardiola og gjengen satser på), men alfahannen Nuno Espirito Santo har fler målscorere på lager.

Og en lagmaskin som senket de regjerende Premier League-mesterne.

Go Spurs!

Les: Dortmund-treneren skreddersyr kampene for Erling Haaland