Bare å komme gutter, disse armene har trent med Lloris og Joe Hart. (foto: tottenham, twitter)

Det er noe vakkert når en klubb rykker opp til øverste divisjon og alt ser lyst ut. Før sesongen. Degerfors IF faller i denne kategorien. Klubben er fortsatt med på 12. plass, men seks poeng ned til bunnlaget Østersund etter fjorten kamper beroliger ingen.

Nå har klubben tatt en telefon til London for å tette igjen bak. Tottenham responderte umiddelbart og sendte Alfie Whitemann.

Les: Svensken Ludwig Augustinsson i ferd med å ta heisen fra 2. Bundesliga til toppen av La Liga

U23-keeperen til Tottenham har fått sin debut på seniorlaget (1 kamp, 1 clean sheet) og noen u-landslagskamper for England. Nå har Spurs tydeligvis blinket ut Degerfors og svensk toppfotball som den perfekte treningsarenaen for 22-åringen.

Degerfors har ikke holdt nullen siden 23. mai og har stor tro på at Whitemann skal endre dette.

-Jeg er meget spent på å reise til Sverige og spille i Allsvenskan, sier Whitemann til Degerfors sin hjemmeside.

Les på Engelske klubber: Tuchel rimelig likegyldig til Tammy Abraham

Men 22-åringen har skjønt at han ikke hentes inn som passiv fotballturist.

-Jeg er en hurtig og smidig keeper. I Tottenham jobber vi også hardt for å bli bedre med beina. Jeg har fått fantastisk erfaring med å trene med spillere som Joe Hart og Hugo Lloris, kommer det beskjedent fra Whiteman.

På søndag venter Häcken (som engelskmannen garantert vil slite med å uttale). Kommer arbeidstillatelsen på plass, får 22-åringen garantert debuten. Häcken ligger på en åttendeplass, fire poeng foran Degerfors, Tottenham-keeperen er hentet inn for at det skal stå ett etter søndagens kamp.

Les på Tysk fotball: Fjørtoft fikk jobben med å gi Eintracht-supporterne en Jens Petter Hauge forelesning

Blir det debut på søndag, kommer dette fire dager etter at 22-åringen først hørte om at det eksisterer en fotballklubb som heter Degerfors.

«So I woke up yesterday morning to a text about the interest and spoke to the club and immediately I was interested at the possibility to play out here in the top division for such an iconic club with so much history and great culture», kom det fra Whitemann til klubbens hjemmside.

Lykke til med oppdraget!

Les: L´Equipe: Shaqiri skal erstatte Barcelonas redningsmann