Timo Werner etter deilig scoring mot rival Aston Villa. (foto: Tottenham)

Denne uken kom meldingen fra Tyskland at RB Leipzig hadde tatt en avgjørelse etter å ha sett Werner lykkes i Premier League. Nå kommer melding om at det er opp til 28-åringen om det blir fortsettelse hos Tottenham.

Timo Werner har brukt de siste månedene til å spille seg av flopp-merkelappen i Premier League etter sesongene på Stamford Bridge, der verken Chelsea-supporterne eller engelsk media var synlig imponert over tyskerens leveranser. Hos Tottenham under Ange Postecoglou har Werner kommet inn med forventningslista på lav høyde og har levert godt.

LES: Sveriges tidligere landslagssjef Janne Andersson har «noe på gang»

Werner startet med assist i sine to første Premier League-kamper for Spurs, mot Crystal Palace og Aston Villa denne måneden kom scoringer. Tottenham sitter på kjøpsopsjon etter at leieperioden går ut i sommer. For Werner er det utrolig viktig å utnytte utstillingsvinduet i Premier League, for ifølge tyske Sky Sports er RB Leipzig overhode ikke interessert i å få 28-åringen tilbake til troppen i Bundesliga.

Ifølge Football-Insiders kilder kommer Postecoglou og ledelsen til å satse på signeringer av unge talenter i sommer, en permanent kontrakt med den erfarne 28-åringen Timo Werner blir sett på som en riktig kombinasjon. Spurs har kjøpsopsjon på «hyggelige» 15 millioner pund, men venter med å trykke på kjøpsknappen.

LIVE SPORTEN: Jack Grealish i faresonen

Football-Insiders kilder melder Tottenham ser på den lave overgangssummen for Werner som «et ran», og ønsker Werner inn i klubben permanent, men er avhengig av at klubben kvalifiserer seg til Champions League og premiepenger fra 14 millioner pund.

ENGELSKE KLUBBER: Et av Premier Leagues nye stjerneskudd var på god vei til å legge opp

Werner vet dermed godt hva han må gjøre – spille og score Tottenham til 4. plassen i Premier League.

Alt du trenger å vite: Tottenham – Luton