(c) Bilde VIF: Henrik Udahl

Spissen Henrik Udahl er tilbake i Vålerenga fem år etter han forlot Oslo til fordel for Follo, det etter en sesong på andrelaget. – Det har blitt en ørkenvandring i noen år før han for alvor slo igjennom sist sesong for Åsane.

Henrik Udahl banket inn 19 mål og ble toppscorer i OBOS-Ligaen. – Det var nok til å vekke interessen fra hans gamle klubb, som desperat trenger spillere som vet hvor målet står. 24-åringen fra Askim har signert en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen.

Les: Chelsea-mangeren sender en krystallklar tåkete melding til Haaland

«Dette er et stolt øyeblikk for meg. Det ligger mye arbeid bak å komme meg tilbake til Vålerenga, og da er det ekstra deilig når det går i boks. Det er alltid her jeg har hatt lyst til å spille, og det var ikke aktuelt med noen av de andre klubbene når Vålerenga kom på banen»

På fire sesonger i junioravdelingen til Vålerenga noterte Udahl seg for hele 67 scoringer på 95 kamper. Og før han gikk til Åsane i 2019 spilte han for Fana, hvor det ble 27 mål på 34 kamper.

Forrige sesong ble det 19 mål i 1. divisjon.

– Henrik har lagt ned en enorm jobb for å nå målene sine, og når han har så lyst til å spille i kongeblått igjen er det nærmest vår plikt å hente han tilbake. Han er Vålerenga-gutt, og vi er veldig glade for at han er på plass, sier han.

Åsanes daglige leder Gorm Natlandsmyr bekrefter at interessen for Udahl har vært stor.

– Fem klubber i Eliteserien og 1. divisjon ønsket å hente Henrik. Vi ble enige om overgangssum med to av klubbene, og da var Henriks tydelige ønske å få dra til Vålerenga, sier han.

Les: Koeman klar for Pique-comeback

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er glad for å ha nyervervelsen på plass.

Vi har sett nøye på det han har levert i OBOS-ligaen og har fulgt han i lang tid. Vi får en målscorer som kan ligne litt på Vidar i spillestilen, og når planen hans er å lære av islendingen for å så danke han ut, vet vi at vi får en sulten spiller inn i troppen, smiler Fagermo.