Alfredo Di Stefano

De som leser dette vil sikkert lure på hvorfor ikke spillere som Pele og Maradona er med. Ballon d’Or er den ypperste individuelle ære som en spiller kan få. 

Tidligere var prisen bare for europeiske fotballspillere, noe gjorde at Pele og Maradona aldri hadde mulighet til å vinne prisen. I 1995 ble prisen utvidet til også inkluderte ikke-europeere, forutsatt at de spilte i europeiske klubber. Først i 2007 ble prisen virkelig global, da ble alle spillerne fra hele verden inkludert.

Her er de 10 beste spillerne som har vunnet Ballon d’Or.

 

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er de to største fotballspillerne i vår generasjon uten tvil. Kjører hverandre til herlighet og storhet, har duoen brutt mange målretting og individuelle poster.

Frem til årets tildeling lå Ronaldo likt med Messi med fem Ballon d’Or. Sir Alex Ferguson oppdaget et ungt talent i Sporting CP og hentet han til Manchester United. Det var her, under den legendariske manageren sine vinger at den portugisiske superstjernen først sementerte arven som en av de beste spillerne i vår generasjon.

Lionel Messi

Han har vunnet fem ganger, han og Cristinano Ronaldo har de siste vekslet på hvem som får prisen. Han møtte opp som barn på La Masia som barn i 2005 og ble nesten umiddelbart oppdager som en unik ballbegavelse. Han fikk sjansen under Frank Rijkaard sin managerperiode i Barcelona, og viktigst, ble løftet opp av Pep Guardiola som nå løfter Manchester United til nye høyder som manager.

I Pep Guardiola perioden etablerte Lionel Messi seg som en av tidenes aller beste spillere. De hentet hjem Champions League tittel sammen også.

Det eneste som mangler for Messi er å vinne VM med Argentina, de får sjansen i Russland til sommeren, men Hvis man ser hvor19dan de hanglet seg gjennom kvalifiseringen er de definitivt ikke favoritter. Argentina har vunnet VM to ganger sist i Mexico i  1986. (Slo Vest-Tyskland 3 -2 i finalen)

Ronaldo Luís Nazário de Lima

Med verdens største smil blir alle glide av å være i nærheten av Ronaldo de Lima, eller «The Phenomenon».  – Også kalt «Flode», her hjemme på grunn av store tenner.

Når en spiller spiller for Barcelona, ​​Real Madrid, Inter Milan og AC Milan og fortsatt ikke har noen som hater han, vet du at han er noe spesielt.

Ronaldo de Lima, var på høyden overnaturlig god, han vant fortjennt Ballon d’Or i 1997 og 2002.  På toppen i Barcelona var nesten uoppnåelig. Velsignet med tempo, fysisk form, tekniske ferdigheter, dribling og fart. Ronaldo ganske enkelt ingen svakheter.


Han bar Brasil til VM tittel i 2002. I en periode på 5 -6 år var ingen, absolutt ingen i nærheten.

Zinedine Zidane

En lang karrière og en typisk matchvinner for både det franske landslaget og for Serie A giganten Juventus. Han kommer fra Marseille som er en av Frankrikes tøffeste byer, han forteller selv i intervjuet at hvis ikke han hadde blitt fotballspiller ville han trolig vært kriminell.

Zidane vant Ballon d’Or i 1998 og gjennom å være en naturlig lederfigur ble det det han  gjorde både på landslag og på klubbnivå. Han ledet Frankrike til EM seier i 200 og klarte det nesten i 2006. Det han ble mest kjent for var hans siste kamp hvor han Marco Materazzi i VM-finalen.

Det tok ti år før Materazzi fortalte hva som ble sagt:  Zidane, etter at Materazzi hadde dratt ham i trøyen, hadde sagt at «hvis du vil ha drakten min, kan du få den etter kampen». Materazzi skal ha tatt dette som provokasjon og sagt:

– Jeg foretrekker horesøsteren din!

Da fikk han en skalle.

Zinedine Zidane regnes som en av verdens beste managere etter han to år på rad vant Champions League med Real Madrid.

 

 

Johan Cruyff

Nevner du navnet Johan Cruyff til en ekte fotballsupporter får de alltid en liten tåre i øyekroken. Cruyff er en av de viktigste menneskene i fotballens historie. Han redefinerte måten spillet ble spilt på og skapte filosofien omtalt som «total fotball».

Johan Cruyff vant Ballon d’Or-prisen en utrolig 3 ganger; 1971, 1973 og 1974.

Criuyff startet å bygge sin legendestatus i Ajax hvor han ledet de nederlandske gigantene til flere ligatitler og 3 europeiske mesterskap. Første året han var i Barcelona vant de son første ligatittel på 14 år. Han endret hvordan de spilte ball og var den drivende kraften for at så mange den dag i dag elsker Barcelona. Cruyff er en kulthelt som introduserte tika-taka og fokus på det vakre i fotballen på Camp Nou.

Fotball er mer enn å score mål, det er ballett som utføres på slagmarken.

Alfredo Di Stefano

Stefano er Real Madrid sin største spiller gjennom tidene, han var synonymt med suksess og klubben dominans på 50-tallet.  Alfredo Di Stefano hadde en 20 år lang karrière hvor han i alle de årene han spilte var en av verdens beste fotballspillere.  Det er uvanlig å være jevnt best hele tiden.

Han banket inn 307 mål på 396 kamper og vant 15 trofeer.

Her fortsetter det: De siste fire store Ballon d’Or vinnere