Favorittbildet vårt. Deler ut albuer og smil med samme iver.

De regjerende Europamestere må ut i playoffkamper for å redde plassen i VM i Qatar, snakk om nedtur. Det forteller også en god del om at et EM-sluttspill avgjøres av så mye mer enn lagoppstillingen i en enkeltstående kamp. Selv mot Nord-Makedonia blir det nå som en EM-finale for Italia – uten muligheten til å vinne en tittel.

For nå handler det om å ikke gå helt ned i kjelleren for italienerne før november.

I perioden 24. – 29. mars skal det avgjøres hvilke land som får de tre siste europeiske VM-billettene. 12 land skal kjempe om de tre ledige plassene til VM-sluttspillet. Nasjonene blir fordelt i tre playoffgrupper, der hver gruppe kjører semifinale og finale. Vinneren tar med seg billett til VM-sluttspillet i Qatar.

I Pulje C kommer det garantert til å smelle skikkelig på torsdag:

Italia – Nord-Makedonia
Portugal – Tyrkia

Vi husker godt fra EM-sluttspillet der det som skilte Italia fra de andre når det virkelig spisset seg til, var blant annet en veteranduo i bakre rekke. Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci. De to Juventus-kompisen holdt hodet kaldt, konsentrasjonen oppe og dro frem de nødvendige triksene for å vinne.

Itaiensk fotballsupporter bare måtte ha denne tatoveringen.

Nå er det usikkert om duoen blir klar til start.

Chiellini trener etter skade, men vet selv ikke om han skal lede forsvaret til Italia.

Les: Racet er i gang: Første klubb flagger sin interesse for free agent Dybala

-Treneren vil ta beslutningen, men jeg er tilgjengelig, sier Chellini ifølge Football-Italia. Ifølge det italienske mediet er også usikkerhet rundt Bonucci. Holdes de to utenfor, mister italienerne en kraft som var med på å senke England i EM-finalen.