Jon Dahl Tomasson

Varden, som følger med på alt som foregår i Telemark melder i morgentimene i dag at det som så ut som en overgang nesten i boks ikke er like sikker lenger.

Brøndby fikk for noen dager siden akseptert et bud fra Odd på keeper Leopold Wahlstedt. – 24 åringen som Odd hentet fra Arendal i januar 2021 har allerede fått sin erstatter i Per Kristian Bråtveit. – Odd er enig med den tidligere Vålerenga-keeperen om en kontrakt ut sesongen.

Les: Stabæk kan hente ekstramillioner nå som Tottenham har fattet interesse for deres rekordsalg

Den danske fotball-legenden Jon Dahl Tomasson overtok i fjor jobben som manager for Blackburn etter å ha hatt sukses med Malmö FF. Målet for Blackburn som landet på 7.plass sist sesong i Championship er direkte opprykk til Premier League, men det er ikke sikkert det er med den danske suksessmanageren på laget.

Siden 2021 har tradisjonsrike Blackburn vært eid av det indiske konsortiet V H Group. Før forrige sesong hentet eierne inn dansken Jon Dahl Tomasson, som umiddelbart viste han en som skapt for engelsk fotball. Debutsesongen på balløya og hos Blackburn, endte med 7. plass i Championship, holdt utenfor fra Premier League-playoff med dårligere målforskjell. Nå rigges det for å ta det neste steget, eller rettere sagt: Manageren trodde det ble rigget for det neste steget.

Leeds prøvde seg i sommer om å overtale dansken til å ta over trenerjobben, Feyenoord det samme, viftende med Champions League-billett. Den tidligere danske landslagsspilleren ble på sin post, men skjønte snart at planen for neste sesong hos Blackburn ikke var som han ble forespeilet.

Det er klart mer spennende enn å spille i dansk fotball. Leopold Wahlstedt skulle egenlig tatt flyet til København tidlig ettermiddag i dag på en deal verdt omtrent 8 millioner, men nå venter den svenske keeperen med å ta buss for tog til Gardermoen.

Odd hadde allerede godtatt tilbudet fra Brøndby, men når Blackburn tilbyr 10 millioner euro stanset alt opp. Odds sportssjef Morten Rønning ber Varden om ro: «Jeg vil ikke bidra til flere spekulasjoner rundt saken og ber om forståelse for det»

Les: Jonny Evans er alt annet enn ferdig hos Man United

Blackburn skal også ha tilbudt de samme 15 prosentene i videresalgsandel som Brøndby. og Wahlstedt ble tilbudt en månedslønn som er det dobbelte av det han var forespeilet i Brøndby.

Per Kristian Bråtveit ble tirsdag presentert som ny Odd-keeper ut sesongen.