Gift Orban

I år er Stabæk tilbake i Eliteserien etter å ha landet på andreplass i OBOS-Ligaen, et hav av poeng bak serievinner Brann, men opprykk er opprykk. Hovedtrener Lars Bohinen ønsket helst å beholde den 21 år gamle spissen Gift Orban, men da Gent kom med et gigantbud ble det umilig i si nei.

Den unge nigerianeren satte OBOS-liga rekord med et salg på 35 millioner kroner. – Bærumsklubben var smarte og forhandlet frem en videresalgsklausul på 15 prosent.

Les: Bodø/Glimt viser frem Daniel Bassi

Ifølge den belgiske avisen Nieuwsblad har Tottenham kastet seg inn i kampen Gift Orban. – Det har nemlig gått bra bra til skikkelig bra i Belgia. Orbam bøtter inn mål! Hele 20 mål på 22 kamper.

Tottenham er ikke alene, de franske klubbene Lens og Lille er også på ballen. Konservative Transfermarkt har satt verdien til 20 millioner euro. En overgang kan fort bli dyrere, uansett regnestykket svært godt for Stabæk.

20 millioner euro x 11,20 = 224 millioner kroner – 35 millioner kroner som Stabæk allerede har fått = rest 189 millioner kroner. Stabæk kan få 28,35 ekstra millioner!.

Les: Ronny Deila bygger videre med Philip Zinckernagel

Tidligere i dag skal Tottenham og Gent ha startet samtaler om en mulig overgang.