Quique Setien

Den spanske manageren med det franskklingende navnet Quique Setién er tilbake i manesjen etter å ha fått en ufrivillig lang ferie. – Han fikk sparken fra Barcelona sommeren 2020 og har siden det vært uten en klubb.

Det er en lang managerkarriere som nå gjenopplives, 64 åringen har gjort mye «rart» blant annet landslagssjef for Ekvatorial-Guinea i noen måneder tilbake i 2006.

Les: Fra PostNord-ligaen til Premier League

Quique Setien overtar Villarreal etter Unai Emery.


Mandag kveld ble det klart at Unai Emery forlater Villarreal og tar over Aston Villa, som nylig sparket Steven Gerrard.

Villarreal har gjort det rimelig bra denne sesongen, de befinner seg for øyeblikket på en syvendeplass i La Liga.

Villarreal var kjappe på ballen og hadde trolig allerede en erstatter klar for å overta for noen dager siden. Tidligere Barcelona manager Quique Setién satt trolig ytterst på sofaen ventende på at noen skulle ringe. Unai Emery sin erstatter har fått en kontrakt som strekker seg over denne og neste sesong.

Quique Setién har en solid trenerkarriere hvor han nøt stor suksess med Real Betis mellom 2017-2019 før han tok over Barcelona i januar 2020. Spanjolen hadde imidlertid en kortvarig periode hos de katalanske gigantene, han måtte dra noen måneder senere.

Les: «Tester» Tottenham-ledelsen før han tar frem signaturpennen

De fleste eksperter var den gangen enig i at Quique Setién er en solid og god leder, men også ganske kjedelig. Langt fra en sexy og inspirerende leder som «Barcelona så sårt trenger trenger».