(c) Bilde Åsane Fotball: Joakim Hammersland

Denne sesongen har vært en tragedie for Notodden som fullstendig sluttet å vinne kamper når det begynte å bli litt kjølig i lufta, heldigvis for Strømmen som slapp å gå ut i kvalifisering. Åsane som er vant til å spille i den nest øverste divisjonen måtte se seg forbigått av overraskelseslaget Grorud som vant PostNord avdeling 2.

Åsane klar for OBOS-ligaen – Notodden rykker ned 2-2 (Sammenlagt 5-3)

Les: Zidane: «Håper de slutter med pipingen mot Bale»

Kvalifisering spilles over to kamper og den første kampen tok Åsane med en 3- 1 seier. – Notodden ville ikke gi fra seg plassen på hjemmebane og etter bare et par minutter baket Andre Bakke ballen i mål.  – Notodden keeper Espen Vasby kunne med sitt keeperspill havne i læreboka for hvordan man ikke skal stå i mål og to målsscorer fra forrige kamp Joakim Hammarland satte inn utligningsmålet etter 20 minutter.

Kun fem minutter senere var Notodden igjen i ledelsen etter scoring av Henrik Gustavsen.

Rett før pause fikk Notoddens Alfred Sankoh sitt andre gule kort og ble dermed utvist til store protester fra Notodden-benken og sikkert en del buing fra tribunen.

Etter pausen kriget begge lagene om seieren, men etter 80 minutter spilt var det igjen scoring for hjemmelaget ved Joakim Hammersland. Dermed så det tungt ut for Notodden som måtte ha to mål for å få ekstraomganger.

Slik gikk det ikke og Åsane vinner sammenlagt 5-3 mot Notodden og er klar for OBOS-ligaen neste sesong.

Les på Popidol: Victoria’s Secret dropper årlig moteshow

Etter ett år på nivå tre er Åsane tilbake på det nest øverste nivået i norsk fotball.