Jose Mourinho (foto: mourinho, twitter)

Til tross for elendige resultater for Tottenham om dagens har de aller fleste eksperter konkludert med at London-klubben, som trenger å spare penger ikke tar på seg kostnaden med å sparke manager Jose Mourinho.

Det startet bra, Spurs toppet Premier League-tabellen etter 12 kamper denne sesongen. Imidlertid har de bare 12 poeng fra de siste 12 kampene rast nedover tabellen, det ser faktisk mer og mer usannsynlighet med en topp fire plassering, dessuten ble de nylig sparket ut av FA-cupen etter en vill kamp mot Everton.

Les: Sky: Manchester United har en knallsterk backupløsning hvis Haaland glipper

styreleder Daniel Levy er helt imot ideen om å avskjedige Mourinho midt i sesongen. Han har en lønnspakke på £ 15 millioner i sesongen, og det vil det ikke være billig å si ham opp. Som vi skrev for noen dager siden er det ingen klausul som regulerer en oppsigelse i kontrakten, dermed blir det spesielt dyrt.

A Bola skriver at det vil Spurs ca 40 millioner euro å sparke Jose Mourinho, og det bare noen uker etter de ble ferdig med å betale etterlønna til tidligere manager Mauricio Pochettino.

Styrelederen skal være villig tillate Mourinho til slutten av sesongen å oppfylle sitt mål: en topp fire-avslutning og avslutning av trofétørken. Den største Tottenham eieren ENIC som igjen eies av Joe Lewis heller mot å finne en ny manager som er «mer i klubbens ånd».

Daily Mail skriver at Levy har på to Mourinho-etterfølgere på sin liste.

Les på F7: Joss Whedon med ny serie om kvinner med overnaturlige evner

RB Leipzigs manager Julian Nagelsmann. Å hente mannen som en gang ble kalt ‘mini Mourinho’ borte fra Bundesliga, vil ikke bli billig. Når det er sagt at klubben fortsette å selge stjernenavnene deres – Dayot Upamecano den siste – undergraver deres muligheter for å bryte Bayern Münchens dominans i Tyskland, et mål som skal være meget motiverende for Nagelsmann.

Den andre sjefen som Levy beundrer, er Leicester-manager Brendan Rodgers. Han beviser han leverer Leicester. Etter å ha gått glipp av en topp fire-finish i forrige sesong, ser de godt ut til å gjøre det denne gangen.

Å prise nordiren vekk fra King Power Stadium, ville imidlertid ikke bli billig. Han er kontrakt med Foxes til 2025, etter å ha signert en forlengelse for bare 15 måneder siden.