Erik ten Hag har alternativene klare dersom Antony overgangen går i vasken (foto: united, twitter)

Det var tøft å være Man Utd-supporter forrige søndag. Erik ten Hag virker å ha opparbeidet seg den nødvendige respekten i troppen, preseason-kampene viste tydelige tegn på at flere United-spillere får gode arbeidsforhold for å prestere. Så var det tilbake til hverdagen i sesongstarten. I USA satt en tidligere United-spiller og kjente på at det var på tide å melde seg til tjeneste.

Erik ten Hag fikk mot Brighton oppleve hva det vil si å lede «klubben til Sir Alex». Første skikkelige test på Old Trafford der supporterne fortsatt sitter med dype arr etter forrige sesongs kaos, som ble avsluttet med at «redningsmannen» Ralf Rangnick så vidt unngikk Conference League-spill for verdens største klubb.

Brighton-manager Graham Potter var nevnt som kandidat i den tidligere fasen av manager-jakten til United, i Premier Leagues første runde viste han hvorfor. 1-2 seier på Old Trafford, der Brighton sto for samtlige scoringer (ett selvmål). Etter kampen var engelske journalister klare for å grille ten Hag om hvordan dette kunne skje. Nederlenderen beholdt roen og viste han er forberedt på det som måtte komme ved første tap.

Vi husker godt hvordan Ole Gunnar Solskjærs møtte det samme i starten av sin hele første sesong, den gang endte det på en godkjent 3. plass i Premier League. Derfor er vi mindre bekymret for et enkeltstående tap for ten Hag, mot Kristoffer Ajer og Brentford-gjengen får vi flere svar på hvordan nederlenderen har brukt sommeren til å gjøre klar United-troppen.

Brentford – Manchester United, 13. august, 18.30.

Det som skaper uro hos United er usikkerheten rundt enkelte spillere, en usikkerhet som kan prege troppen helt frem til overgangsvinduet stenger. Hva skjer med Cristiano Ronaldo? Får Erik ten Hag sin midtbanegeneral Frenkie de Jong og en Antony på topp? Det må være en lidelse for Man Utd-supporterne å se hvordan rivalene Liverpool, Manchester City, Arsenal og Tottenham alle har hatt en ryddig prosess på overgangsmarkedet og stiller godt forberedte til sesongstarten.

Selv om Liverpool måtte ta en lei poengdeling mot Fulham (2-2) i første runde, har Jürgen Klopp fått sin Darwin Nunez som allerede leverer, mens tapet av Sadio Mané til Bayern München kom tidlig i sommer og har skapt mindre uro. Brentford-kampen til United på lørdag vil fortelle oss hvor klare troppen til Erik ten Hag egentlig er før det smeller i erkerival-oppgjøret mot Liverpool.

Manchester United – Liverpool, 22. august

Så til den tidligere United-spilleren på andre siden av atlanteren som har meldt seg til tjeneste. Javier «Chicharito» Hernandez var en attraksjon på Old Trafford i perioden 2010-15 da han med en vanvittig energi hamret inn 59 scoringer på 157 kamper.

-Hvis Manchester United kom til meg, ville jeg si: «Ja, jeg spiller gratis». Selvfølgelig ville jeg det, sier Hernandez ifølge Mirror.

34-åringen har fortsatt energien og teften, og dro til med 10 scoringer på 25 kamper for MLS-klubben LA Galaxy forrige sesong.

Chicharito var med på å spille Manchester United til to Premier League-titler og er nå villig til å jobbe gratis for å bære United-drakta. Meksikaneren viser at han er skikkelig old school Man Utd, noe å tenke på, ten Hag?