Chelsea har miljøet for spillere, men ikke nødvendigvis for keepere. (foto: chelsea, twitter)

Noen som husker David James mellom stengene hos Liverpool? Den engelske landslagskeeperen sto 277 kamper for de røde, men vil huskes for de siste. Da orket ikke manager Graeme Souness mer. 20 baklengs på 11 kamper gjorde James til syndebukk og historie på Anfield. Tjue år senere ser David James noe av det samme hos Chelsea.

Kepa skapte historie da Chelsea hentet keeperen for 72 millioner pund fra Athletic Bilbao. To år senere har Frank Lampard hentet inn en utfordrer til førstekeeperposisjonen.

Vi lar David James analysere situasjonen.

-Jeg studerte Kepa før han kom til Chelsea, og han fascinerte meg. Denne karen gjorde redninger jeg ikke hadde sett i Premier League på lang tid. Virkelig topp greier. Så slenger han inn en tabbe, og jeg tenker: okay, det er noen mangler her, men med den riktige coachingen og omgivelsene kan denne karen bli den beste i Premier League, begynner James til talkSPORT.

Les: Leeds har hentet tidligere lagkamerat til Martin Ødegaard

-Men jeg tror ikke Kepa har hatt beskyttelsen hos Chelsea. Jeg tror at han har blitt hengt ut til tørk. Hvis han ikke gjør en ting riktig, er det feil og han blir totalt hengt ut av alle. Jeg har vært i Kepas situasjon. Da jeg var hos Liverpool, var jeg den karen, fortsetter James en anelse sårt.

Les på F7: Luis Suarez er spilleren Barcelona skal frykte

-Liverpool hadde dette problemet for noen år siden da de bragte inn Simon Mignolet, den beste keeperen i Premier League. Så plutselig utvikler han seg ikke. Så skjer det samme med neste keeper (Loris Karius). Da må du i stedet for å se på individene se på miljøet, og om miljøet er det riktige for å utvikle spillere, fortsetter James.

Før han sender et stikk til Chelsea og indirekte Liverpool (før Alisson):

-Så med Chelsea, når du bruker 72 millioner pund på en spiller og erstatter ham med én til 22 millioner pund, da må du spørre om miljøet er riktig for noen av keeperne, avsluttes det fra den tidligere Liverpool-keeperen.

Skal vi tro på James, kommer Chelsea til å fortsette å slite med de hanskekledte hvis «de ikke går inn i seg sjæl».

Les: Solskjærs utfordring er peanuts – det står verre til hos City