Ingen tilskuere på skirennet i Ruka/Kusamoo når skisesongen starter i november. Foto: FS_ski

Det vil ikke bli aktuelt å slippe inn tilskuere når Therese Johaug og resten av skieliten innleder verdenscupsesongen i finske Ruka i slutten av november.

Det opplyser det finske skiforbundet (FS) på et møte fredag.

Som tidligere er det lagt opp til at både langrennsløperne, kombinertløperne og hopperne skal konkurrere i den finske skimetropolen. For langrenn og kombinert er det sesongens første verdenscuprenn. I år vil arrangementet bli avviklet for tomme tribuner som følge av coronapandemien.

LES: Skilandslaget dropper høydesamlinger

«Beslutningen er basert på målsettingen om å redusere risikoen for spredning av coronaviruset», heter det i torsdagens uttalelse.

– Vi var inne i en diskusjonen allerede i juli, men vi kom ikke noe vei den gangen. Nå derimot ønsker vi ikke å tillate tilskuere på tribunene. Gir mest mening for både publikum og idrettsutøvere, sier Matti Heikkilä, styreleder i klubben som står bak Ruka-arrangementet.

Han legger til at beslutningen er tatt i samråd med den finske regjeringen.

– Vi beklager at vi ikke vil kunne tilby skifansen en flott opplevelse på stedet i år. Med denne avgjørelsen vil vi være i stand til å kontrollere antall personer på arrangementet og gjøre vårt beste for å gi de tryggeste mulige forholdene for lagene som konkurrerer i Ruka, sier Seppo Linjakumpu, generalsekretær i Ruka Nordic.

Som følge av virussituasjonen har det vært stor usikkerhet rundt verdenskalenderen for skiidrettene. Så langt er ingen endringer gjort. Det er ventet at Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil endelig bekrefte sine planer i neste måned. Da er vi tilbake med ytterligere informasjon om vintersesongen.

Verdenscuphelgen i Ruka er terminfestet fra 26. til 29. november. Så fortsetter konkurransene i Norge.