Det begynner å bli noen sesonger siden dansken løp rundt på Aspmyra, men en gang Bodø/Gliimt-spiller, alltid en ….. Etter overgangen til Watford i 2021 var målet til den tidligere toppscoreren i Eliteserien spill i verdens tøffeste liga. To ganger trodde vi muligheten hadde kommet, to ganger ble høyrevingen sendt tilbake til Championship.

Da Watford rykket opp før forrige sesong til Premier League ble Zinckernagel sendt til Nottigham Forest på utleie. Forrige sesong forsvant Watford fra øverste divisjon, mens skogvokterne fra Nottingham med en dyktig Zinckernagel (7 scoringer og 10 assists) tok det historiske opprykket (første gang på 23 år).

LES: Gir landslagstreneren sparken kun måneder før VM – åpner endelig døra for Premier League-spiller

27-åringen ville være med videre, Forest-supporterne digget den danske vinnerskallen, men manager Steve Cooper valgte å takke for innsatsen og sende Zinckernagel tilbake til Watford.

Der tok det ikke lang tid før Zinckernagel valgte veien videre. 24. juni var det klart for signering med storklubben Olympiakos. De regjerende greske mesterne har vunnet serien 47 ganger, og har også yppet ute i Europa.

Zinckernagel har fra start markert seg hos grekerne. På fire kamper har det blitt to scoringer på høyrevingen. Den andre scoringen kom i Europaligakvalik-kamp mot Slovan Bratislava på torsdag. Første kamp endte 1-1, i returkampen sto det 0-0 frem til 54. minutt. Da dro Zinckernagel til med et skikkelig langskudd til 1-0.

LES: Harry Kane fikk klar beskjed om at han har en 22-åring som «puster ham i nakken»

Det hadde vært digg å kunne hylle seg som matchvinner i denne ekstremt viktige kampen for Olympiakos, men Bratislava presset inn en scoring på overtid.

Zinckernagel ble byttet ut til ekstraomgangene, fikk se begge lagene score og at var Olympiakos som var best i straffekonken. Seier til Olympiakos med den viktige første Zinckernagel-scoringen, og bare én runde fra å nå gruppespillet i Europaligaen.

Vi aner vi kommer til å høre mye om Zinckernagel fremover, og syntes fortsatt det er kult at han «har gått i læra» hos Glimt.

LES: Manchester United-ledelsen har fått storfint besøk

Z