Cedric Bakambu

Cedric Bakambu sin overgang til den kinesiske klubben Beijing Guoan kan best beskrives med et ord; kaos, og hvis du ønsker et ord til penger, mye penger.

Cedric Bakambu  blir tidenes dyreste afrikanske fotballspiller, ihvertfall hvis du regner på det Beijing Guoan må ut med.

Allerede i begynnelsen av januar meldte Beijing Guoan at de hadde kalt på  utkjøpsklausulen til Villarreal-spissen Cedric Bakambu (26). – Deretter hørte vi ingenting og vi tenke som mange andre at noe var veldig rart. Bakambu hadde satt seg på flyet østover og blitt avbildet med Beijing Guoan drakt og scoret mål i en treningskamp, men ingenting var bekreftet, inntil i dag.

BBC skriver at overgangen var på 705 kroner som er ca det dobbelte av utkjøpsklausulen på 380, differensen skal være årsaken til utsettelsen.

Grunnen er en ny skatteregel som Chinese Super League innførte i mai i fjor, for å få bukt med de rådyre spillerimportene. Det er dermed det Kinesiske fotballforbundet som for glede av differansen.

Les på F7: Det kinesiske fotballforbundet er lei av alle utlendingene

Den sier at kinesiske klubber nå må betale hundre prosent skatt av overganger verdt mer enn ca. 55 millioner kroner.

Beijing Guoan gikk inn i intense forhandlinger med det kinesiske fotballforbundet. De hevdet at det ikke var ebehov for å betale ekstraskatten, og forhandlingene ble betraktet som en lakmustest for det nye systemet.

Klubben lykkes med å få prutet ned til 80 prosent av overgangssummen i skatt, og dermed måtte de ut med «bare» 320 millioner kroner til myndighetene.

Rekordspiss
Dermed er Bakambu klar for å aksle den grønne trøyen – og overgangen gjør han i tillegg til tidenes dyreste afrikanske spiller, foran Pierrre-Emerick Aubameyang som gikk til Arsenal i januar.

Mannen fra Gabon var rundt 100 millioner kroner billigere.

26-åringen har tidligere spilt for Sochaux, Bursaspor før han i 2015 gikk til Villarreal. Der ble det 32 mål på 75 ligakamper.

Bakambu spilte for franske U-landslag til og med U20, men vekslet sidene til Kongo.