To konger!

Sporten.com tar debatten!

Den evige debatten om Lionel Messis rett til å bli sett på som historiens beste fotballspiller er nå offisielt over.

Mangelen av et VM-gull har lenge vært det beste argumentet om hvorfor Messi ikke rangerer over Diego Maradona som den aller beste. Men med Argentinas seier over Frankrike i søndagens fantastiske VM-finale i Doha, er saken mot den 35 år gamle magikeren definitivt avsluttet.

LES MER: Messi letter på sløret på om fremtiden etter VM

I en glitrende karriere som har strukket seg over tre tiår, har Messi vunnet 37 klubbtrofeer, syv Ballon D’Or-priser og seks europeiske gullsko. Det har vært en Copa America-tittel, en olympisk gullmedalje og en liste over scoringer og statistiske rekorder som kanskje aldri blir slått.

Det eneste gjenværende hullet på Messis CV ble fullstendig tettet søndag kveld i løpet av 120 utrolige minutter på Lusail Stadium.

I sin 26. kamp i et VM-sluttspill scoret Messi to ganger da Argentina kjempet til uavgjort 3-3 i ekstraomganger før Argentina vant på straffe.

Ikke engang Kylian Mbappes magiske hat-trick for Frankrike kunne ødelegge Messis perfekte kveld.

Ingen har dominert et VM som Diego Maradona gjorde i 1986.

De som opplevde Maradona i 1986 vil fortsatt kunne argumentere for Diego er den beste. Og vi er delvis enige. Maradona har fortsatt levert det beste mesterskapet noensinne!

LES: Manchester United favoritter til fransk VM-helt

Målene, dominansen og til slutt tittelen har ingen klart å matche. Selv om Messi har vært helt strålende i årets VM, når han ikke opp Maradona i 1986. Det var én mann mot resten! VM-vinneren fra 2022 er et strålende lag med maestro Messi i spissen.

MEN om man ser på karrieren til de to argentinske legendene er det ingen tvil. Messi har vært verdens beste fotballspiller hvert år i snart to tiår!

Maradona spilte 491 klubbkamper og scorte 259 mål i sin karriere, og har 34 mål å 91 kamper for Argentina.

Messi blåser Maradona totalt av banen med 701 mål på 853 klubbkamper, og 172 kamper og 98 mål for Argentina.