Invasjonen av Ukraina som Russlands president Vladimir Putin kaller en redningsaksjon har allerede fått enorme konsekvenser for Oligarker verden over. – Også Chelsea eier Roman Abramovitsj sine verdier er i spill selv om han er israelsk og portugisisk statsborger.

Chelsea er lagt ut for salg, Abramovitsj har bekreftet han vil selge og at overskuddet av salget vil gå til ofrene av krigen i Ukraina. Ingen ved nøyaktig hva som skjer fremover, men en ting er sikkert manager Thomas Tuchel vil være med videre.

Les: Tottenham bommet på Adama Traoré – går for engelsk u-landslagsspiller til sommeren

«Jeg elsker alt med klubben»

Daily Telegraph melder at et bud fra milliardærduoen Hansjörg Wyss (Sveits) og Todd Boehly (USA) kommer innen 72 timer, med minst én forretningsmann til i konsortiet.

Ny eier kan også bety ny manager, som i tilfellet med Newcastle og Steve Bruce i fjor høst. Men Chelsea-manager Thomas Tuchel har ingen problemer med å bli i klubben i fremtiden.

«Nei, jeg har det motsatte av et problem med å bli her. Jeg har sagt mange ganger at jeg elsker å jobbe i Premier League, jeg elsker å være i England og føle tradisjonen og kjærligheten til sport generelt og fotball spesielt. Det er et flott sted å være» sier Tuchel på fredagens pressekonferanse i forkant av lørdagens seriekamp mot Burnley.

Han fortsetter:

– Chelsea er for meg den perfekte matchen. Jeg elsker å være her, jeg elsker alt med klubben og forhåpentligvis vil det fortsette.

Kan Chelseas fremtidige eiere matche Abramovichs suksess? Tuchel ønsker å vente med å svare på det spørsmålet.

  • Vi får se. La oss snakke igjen om 20 år, så får vi se. Den som kjøper klubben vil gjerne ha den.

Thomas Tuchels kontrakt med Chelsea går ut i 2024. Tyskeren har vunnet Champions League, UEFA Super Cup og VM for klubblag i løpet av sin tid i London-klubben.